Χρυσοχοΐδης: Θα έκλεινα και πάλι την Αθηνών - Λαμίας για να σώσω ζωές  

«Ας αναλογιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στο Μάτι κάψανε 100 ανθρώπους» 

«Σε κάθε περίπτωση θα το ξαναέκανα» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,  για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», ενώ χαρακτήρισε «πολιτικά γελοίο ισχυρισμό» την κριτική ότι εξυπηρέτησε με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα της εταιρείας διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.  

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας από 19:00 και για 24 ώρες

Κακοκαιρία: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνών - Λαμίας

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τα ξημερώματα της Δευτέρας πήγε ο ίδιος στη Μαλακάσα για να διαπιστώσει την κρισιμότητα της κατάστασης και τα όσα είδε τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη   απόφαση. «Αν δεν το είχα κάνει, χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβιζόντουσαν στα οχήματα τους και στην προσπάθεια τους να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους μέσα από παράπλευρες οδούς, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε πληθώρα ατυχημάτων» τόνισε. 

Συναγερμός στην κυβέρνηση για κακοκαιρία Μήδεια: «Αποφύγετε τη μετακίνηση»

«Για το κλείσιμο της εθνικής οδού γνωμοδότησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και πήρα αυτή την απόφαση γιατί προκρίνεται η ανθρώπινη ζωή» ανέφερε, ενώ στη συνέχεια  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζονται ότι «μάλλον δεν κατάλαβαν τι έκαναν στο Μάτι όπου έκαψαν 100 ανθρώπους».

Για τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε ότι αρχικά ήταν άψογη, αλλά σίγουρα στη συνέχεια τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά, ήταν πολύ σημαντικά. Συμπλήρωσε όμως ότι ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τέτοιου μεγέθους  άμεσα, καθώς τη Δευτέρα και την Τρίτη έπεφτε ένα δέντρο κάθε 2,5 λεπτά, ενώ επισήμανε και ότι οι κάτοικοι της Αττικής δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου μεγέθους κακοκαιρίες.  

Χαρδαλιάς: Δε θα κοιμηθεί κανείς μέχρι να έχουν όλοι και πάλι ρεύμα  

«Έγινε το ανθρωπίνως δυνατό κι ακόμη παραπάνω, αλλά ήταν αντικειμενικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολο τους» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

ΣΥΡΙΖΑ:  Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει

Με προσωπική επίθεση απάντησε στον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα ανέφετε στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, υποστηριζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει».

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει: «Δεν του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., αλλά η πρωτόγνωρη ανικανότητα του ιδίου και της κυβέρνησης, που οδήγησε 250.000 οικογένειες να μείνουν δίχως ρεύμα, που χώρισε για δυο ημέρες την Ελλάδα στα δυο, αφού έκλεισε την Εθνική Οδό, που άφησε χιλιάδες εργαζόμενους να περιμένουν μάταια το τρένο για τη δουλειά τους, αφού έκλεισε τον ΗΣΑΠ. Αφού δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη για όλα αυτά, επιλέγει το δρόμο της χυδαιότητας».

Στην ανακοίννωση αναφέρει ακόμη ότι « ο Γενικός του Γραμματέας σήμερα, ο κος Τσουβάλας, ήταν επικεφαλής της αστυνομίας στο Μάτι. Αυτός δηλαδή που είχε την επιτελική ευθύνη για την απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας στη κεντρική αρτηρία και την παράκαμψη σε στενούς αδιέξοδους δρόμους που οδήγησε σε τραγωδία.Και για αυτό ακριβώς αποπέμφθηκε τις επόμενες μέρες από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αναβαθμίστηκε ένα χρόνο αργότερα από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης: «Αλλά η χυδαιότητα του κ. Χρυσοχοΐδη δεν μας ξαφνιάζει. Όσο πιο καταγέλαστοι θα γίνονται στον ελληνικό λαό με την ανικανότητά τους, τόσο πιο χυδαίοι θα γίνονται στα κανάλια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top