Διακοπές ρεύματος: Ο ένας δείχνει τον άλλον για τις ευθύνες 

Αιχμές Πατούλη κατά Χαρδαλιά και ΔΕΔΔΗΕ

H χαρά του χιονιού έγινε ο εφιάλτης της Αττικής. Το κλάδεμα των δέντρων μπερδεύτηκε στη ...γραφειοκρατία που βύθισε στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά. Οι ευθύνες για τις διακοπές ρεύματος έγιναν μπαλάκι ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους και τον ΔΕΔΔΗΕ,  με όλους να επιρρίπτουν τις ευθύνες στους…  άλλους.  Η Κάτια Μακρή, στο ρεπορτάζ της για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star επιχείρησε να ξεμπερδέψει το κουβάρι.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιες περιοχές είναι χωρίς ρεύμα

«800 δέντρα σπασμένα στο δίκτυο σημαίνει πως κάθε δύο λεπτά σπάει ένα δέντρο και κάνει ζημιά» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Αναστάσιος Μάνος. Μια διαπίστωση που ισχύει, αλλά ποιος φταίει όμως για αυτό; «Όταν είναι για ηλεκτροδότηση τα (κλαδιά» κόβει ο ΔΕΔΔΗΕ» απαντά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, 

«Αρμοδιότητα έχουν οι ΟΤΑ, βεβαίως οι ΟΤΑ πρέπει να συνεννοηθούν με το Δασαρχείο. Τώρα, αν δυο υπηρεσίες δεν μπορούν να συνεννοηθούν, είναι άλλο θέμα» δήλωσε για τις ευθύνες των ΟΤΑ και των Δασαρχείων ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.    

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας από τους τρεις παραπάνω συν τον δήμαρχο της περιοχής σας έπρεπε να προνοήσει για τα δέντρα και τα κλαδιά που γκρεμισαν τα καλώδια ηλεκτροδότησης. Μάταια όπως αποδεικνύεται, καθώς είναι προφανές ότι ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν.

Χαρδαλιάς: Δε θα κοιμηθεί κανείς μέχρι να έχουν όλοι και πάλι ρεύμα

Η ....ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Ο ΔΕΔΔΗΕ δείχνει τους δήμους ως υπεύθυνους που δεν έκοψαν τα κλαδιά, αν και γνώριζαν ότι θα επελάσει η «Μήδεια». Ο Περιφερειάρχης λέει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει την ευθύνη αν αυτά «απειλούν» το σύστημα ηλεκτροδότησης. «Φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ» δηλώνει για το μεγάλο πρόβλημα στον δήμο του ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.     

Το Υπουργείο Εσωτερικών ρίχνει το μπαλάκι στους δήμους και το Δασαρχείο Πεντέλης.

Το Δασαρχείο από την πλευρά του δε…  λέει τίποτα. Το Star απευθύνθηκε σε αυτό αλλά δεν υπήρξε τοποθέτηση. 

Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Διονύσου 

«ΧΙΟΝΟΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Το σίγουρο είναι ότι ο ένας στέλνει τον λογαριασμό στον άλλο για το ποιος δεν έκανε τη δουλειά. Και κάπως έτσι, από τον Άννα στον Καϊάφα, χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς θέρμανση εν μέσω ψύχους, 22 γραμμές ηλεκτροδότησης βγήκαν εκτός λειτουργίας, και εκ των υστέρων στρατός και τεχνικοί τρέχουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες των αγανακτισμένων πολιτών. Μια μικρή καταστροφή δηλαδή, όχι σε απόκρημνα βουνά αλλά στη καρδιά της χώρας, την Αττική. 

ΚΑΒΓΑΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Πινγκ - πονγκ υπάρχει και σχετικά με τις ευθύνες γιατί μπήκε αργά ο Στρατός στη μάχη. 
Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, που έχει ως πολιτικό προϊστάμενο τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά δείχνει την Περιφέρεια και τους δήμους που δεν έστειλαν γρήγορα μηχανήματα για να αδειάσουν τους δρόμους από τα κομμένα δέντρα και αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τον στρατό και την ΕΜΑΚ, με την Περιφέρεια να ανταπαντά ότι ο Νίκος Χαρδαλιας έπρεπε να κινηθεί νωρίτερα.  

«Η Πολιτική Προστασία έπρεπε να το κάνει» δήλωσε ο κ. Πατούλης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top