40.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Αγώνας δρόμου από τα συνεργεία για να αποκαταστήσουν τις βλάβες

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών της Αττικής μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» από το λεκανοπέδιο. 

ΜΜΜ: Κανονικά τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ μέχρι την Κηφισιά

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν το ρεύμα, όπου έχει διακοπεί. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του, έχει ήδη αποκατασταθεί η βλάβη σε 30.000 σπίτια.

Ωστόσο ακόμα παραμένουν πολλά προβλήματα, καθώς 40.000 σπίτια στην Αττική εξακολουθούν να βρίσκονται στο σκοτάδι.


προβλήματα στην Αττική από τα χιόνια

Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα παραμένουν τμήματα των περιοχών: Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι,  Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. 

«Μήδεια»: Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, περί τα 440 άτομα συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης από ένα σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των παραπάνω περιοχών.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Άνοιξε η εθνική οδός – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Στις ίδιες περιοχές, εκτενή είναι τα προβλήματα και στους δρόμους, καθώς οι κοπές δέντρων δυσχεραίνουν το έργο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ προβλήματα από πτώσεις κορμών εντοπίζονται και στην Κηφισιά, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και συνολικά στα βόρεια προάστια.

προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων από την κακοκαιρία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταστίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, δήλωσε πως μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές. 

ΔΕΔΔΗΕ: Βλάβες σε 100.000 ρολόγια σε όλη τη χώρα 

Ο ΔΕΔΔΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με των αριθμών των ρολογιών που παρουσίασαν βλάβη με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα από χθες χιλιάδες νοικοκυριά.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά προκύπτουν τα εξής:

Στις 24:00 τα μεσάνυχτα στις 15 προς 16 Φεβρουαρίου, 30.000 ρολόγια είχαν βλάβες, ενώ αντίστοιχα τα μεσάνυχτα στις 16 προς 17 Φεβρουαρίου, 70.000 ρολόγια είχαν βλάβη. Οι βλάβες (100.000 συνολικά) αφορούσαν κυρίως στη Βόρεια Αττική και σημαντικό μέρος αυτών έχει αποκατασταθεί.

Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αναφέρεται σε μετρητές, που σημαίνει ότι αν σε μια πολυκατοικία υπάρχουν δέκα διαμερίσματα καταγράφονται δέκα μετρητές εκτός λειτουργίας σε ένα κτίριο.

Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στην υδροδότηση λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία όλων των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στην Αττική και υδροδοτούνται κανονικά τα νοικοκυριά.

Καιρός: Χιόνια μέχρι την Τετάρτη θα φέρει η «Μήδεια» στην Αττική

Οι μόνες βλάβες που παρατηρούνται στο δίκτυο είναι οι συνήθεις, διευκρίνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της εταιρίας.

Για την αποκατάσταση της λειτουργίας των αντλιοστασίων η ΕΥΔΑΠ μετέφερε γεννήτριες, καθώς είχε διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Με δικά της ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη (γεννήτριες) η ΕΥΔΑΠ προσπάθησε να λειτουργήσει τα αντλιοστάσια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ένα λευκό πέπλο «σκεπάζει» την Ακρόπολη και την κάνει ακόμα πιο όμορφη

Πρόκειται για περιοχές που τα αντλιοστάσια βρίσκονται σε υψηλά σημεία όπως η Πετρούπολη, όπου το πρόβλημα που υπήρχε ήδη αποκαταστάθηκε, το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. 

τα συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες από την κακοκαιρία

Μάλιστα, στην Άνοιξη επιχείρησαν και γερανοί για να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα, γιατί έχει διακοπεί η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top