Κακοκαιρία: Καταγγελίες για delivery με τα πόδια μέσα στο χιόνι στην Αττική

Σύσταση στους εργοδότες για την προστασία των ντελιβεράδων

Σε αντίξοες συνθήκες δουλεύουν οι ντελιβεράδες, παρά την κακοκαιρία. Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Σύσταση για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων στο χώρο του delivery λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» απηύθυνε το Υπουργείο Εργασίας. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας των ντελιβεράδων μέσα στα χιόνια.

Καιρός: Χιόνια μέχρι την Τετάρτη θα φέρει η «Μήδεια» στην Αττική

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα.

Tρίτος νεκρός από τη «Μήδεια»: Δεν είχε ρεύμα και υποστηριζόταν από οξυγόνο

Delivery στο χιόνι: «Υποχρεώνονται να παραδίδουν παραγγελίες κάτω από αντίξοες συνθήκες»

Όσα είπε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη ο ο Δημήτρης Kαραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι καταγγελίες για τους εργαζόμενους στο delivery. «Τουλάχιστον 80 ήταν έως το μεσημέρι οι καταγγελίες που έγιναν από εχθές το βράδυ στο Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων καθώς και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΓΣΕΕ, οι οποίες αφορούν εργαζόμενους διανομείς», αποκάλυψε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη ο Δημήτρης Kαραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ.

Κακοκαιρία: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνών - Λαμίας

«Από Αθήνα, από Θεσσαλονίκη και από άλλες περιοχές της Ελλάδας μας καταγγέλλουν ότι υποχρεώνονται να παραδίδουν παραγγελίες, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, χωρίς να τους διαθέτουν τα απαιτούμενα μέσα που θα διευκολύνουν τη δουλειά τους»

Όπως εξήγησε, στην προκειμένη περίπτωση που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας ακραίες καιρικές συνθήκες και χιονοπτώσεις, οι επιχειρήσεις οφείλουν να διαθέτουν τουλάχιστον αυτοκίνητο με αντιολισθητικές αλυσίδες στους εργαζόμενους και όχι να τους βάζουν να χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια.

Χωρίς ρεύμα 29 περιοχές στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια»

«Σε πολύ μεγάλη πλατφόρμα είχαμε καταγγελία ότι εχθές το βράδυ, κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούσαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οι εργαζόμενοι παρέδιδαν παραγγελίες μέσα στο χιόνι, με τα πόδια, φορτωμένοι με σακίδιο και με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλειά τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργόπουλο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες δείχνουν κατανόηση, συμμορφώνονται και δεν κάνουν παραγγελίες, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διανομείς.

«Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις κάποιων δύστροπων και κακοπροαίρετων, οι οποίοι έχουν την απαίτηση ο εργαζόμενος να τους φέρει το πακέτο μέχρι την εξώπορτα του σπιτιού τους. Σε καθυστερήσεις που υπήρξαν στην παράδοση των παραγγελιών, όπως μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοί μας, πολλοί τους απευθύνονταν με πάρα πολύ άσχημο τρόπο και κάποιοι μάλιστα τους έβριζαν»

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τους διανομείς

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προσωρινή παύση στις παραδόσεις από γνωστή εταιρεία διανομής

«Χειρόφρενο» σε παραγγελίες και παραδόσεις στην Αθήνα, για την προστασία των συνεργατών διανομέων της από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες βάζει γνωστή εταιρεία διανομής.

Το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται σταδιακά από το πρωί της Δευτέρας για τις περιοχές των βόρειων προαστίων και μετά τη συνεχή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, επεκτάθηκε σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Η λειτουργία των παραγγελιών στην πλατφόρμα έχει απενεργοποιηθεί και θα ξεκινήσει εκ νέου όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλή μετακίνηση των συνεργατών διανομέων.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top