Χωρίς ρεύμα 29 περιοχές στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια»

«Δεν μπορούμε να ζεσταθούμε» λέει κάτοικος της Πολιτείας στο star.gr

Τι λέει στο star.gr κάτοικος της περιοχής Πολιτεία

Χωρίς ρεύμα παραμένουν εδώ και 17 ώρες κάτοικοι στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αφού λόγω της κακοκαιρίας κόπηκαν καλώδια της ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, στα βόρεια προάστια έχουν σημειωθεί πάνω από 600 πτώσεις δέντρων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις»

«Ρεύμα δεν έχουμε από χθες το βράδυ και από τις 20:00 με 21:00 που κόπηκε. Είμαστε στην Πολιτεία στα σύνορα με την Εκάλη προς το βουνό, όπου δεν έχει σταματήσει να χιονίζει. Αυτή τη στιγμή σε κάποια σημεία το χιόνι φτάνει και το μισό μέτρο. Οι δρόμοι σίγουρα δεν είναι ανοιχτοί εδώ», είπε στο star.gr κάτοικος της Πολιτείας. 

Πολιτεία χιόνι

Πυκνό το χιόνι στις γειτονιές της Πολιτείας

Όπως πρόσθεσε, έξω από το σπίτι επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το θερμόμετρο δείχνει μείον 3 βαθμούς Κελσίου.

«Δεν μπορούμε να ζεσταθούμε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες που γίνονται με το ρεύμα. Παραμένουμε μέσα στα σπίτια μας με μπουφάν, πολύ καλά ντυμένοι. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε για πολλές ώρες ακόμη το κρύο έξω από το σπίτι μας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να επικοινώνησαν με τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος τους ενημερώνει από εχθές με ηχογραφημένα μηνύματα.

«Το πρώτο μήνυμα μας ενημέρωνε ότι γύρω στις 3:30 μετά τα μεσάνυχτα θα είχε αποκατασταθεί η βλάβη. Σήμερα νωρίς το πρωί, πάλι ηχογραφημένο μήνυμα έλεγε ότι μέχρι τις 9:30 θα είχε αποκατασταθεί η βλάβη. Όταν επιτέλους έβγαλα γραμμή με κάποιον υπάλληλο της εταιρείας, μας είπε ότι οι τεχνικοί τους γνωρίζουν το ζήτημα, το δουλεύουν, αλλά δεν έχουν feedback για την ακριβή ώρα που θα αποκατασταθεί η ζημιά», ανέφερε ο κάτοικος στο star.gr 

Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία «Μήδεια»

Βίντεο από την περιοχή Πολιτεία

Τι απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος 

Διακοπές ρεύματος σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ σημειώνονται στην Αττική στις περιοχές: Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια,Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση. Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες έχοντας επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι, ενώ συνεχίζουν με στόχο την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο ΔΕΔΔΗΕ, ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. «Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων».

Μητσοτάκης: «Η μεγάλη μας έννοια είναι η ηλεκτροδότηση»

Νωρίτερα σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλων στα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική. «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι καλύτερο για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς. Η μεγάλη μας έννοια είναι η ηλεκτροδότηση, καθώς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Αττική, Ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει το καλύτερο δυνατό. Θα ακολουθήσει και αναλυτική ενημέρωση για το πού υπάρχουν βλάβες».

«Νομιζω ότι όλοι θα δείξουμε υπομονή για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο, το οποίο είναι πρωτόγνωρο», είπε στη συνέχεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top