Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία «Μήδεια»

Θύματα είναι ένας κτηνοτρόφος στην Κρήτη κι ένας ηλικιωμένος στην Εύβοια

Δύο είναι οι νεκροί από την κακοκαιρία «Μήδεια» που επελαύνει από τη χώρα, προκαλώντας πολικές θερμοκρασίες και ψύχος. Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας έξω από το μαντρί του στην Κρήτη  κι ένας 80χρονος στο σπίτι του στην Εύβοια. 

Η«Μήδεια» έντυσε στα λευκά όλη την Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ο 56χρονος βρέθηκε στην περιοχή Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιό του μαζί με τον γιο του, κι έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια του. Κατά πάσα πιθανότητα υπέστη έμφραγμα κι άφησε την τελευταία του πνοή. 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική

Στις 9.30 το πρωί ο γιος του 56χρονου ειδοποίησε τις αρχές ότι ο πατέρας του είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής από το Τζερμιάδο πλησίασε με δύο οχήματα και πέντε υπαλλήλους το ποιμνιοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή. Οι πυροσβέστες, μάλιστα, χρειάστηκε να καλύψουν μια μεγάλη απόσταση με τα πόδια.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο σπεύδουν μηχανήματα προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο και να μεταβεί στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ώστε να παραλάβει τον άτυχο άνδρα.

Νεκρός 80χρονος στην Εύβοια από την κακοκαιρία «Μήδεια»

Δεύτερο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας 80χρονος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του σε απομακρυσμένο χωριό της Εύβοιας. 

Ο άτυχος άνδρας φαίνεται να αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, ενώ εγκλωβίστηκε στο σπίτι του στο χωριό Τρούπι, σε υψόμετρο 250 μέτρων. Είχε ειδοποιήσει τις αρχές από αργά το βράδυ της Κυριακής ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα, όμως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η Πυροσβεστική δεν μπορούσε να προσεγγίσει το χωριό, σύμφωνα με  όσα μετέδωσε το Mega. 

Υπήρχε, επίσης, η σκέψη να πετάξει ελικόπτερο, αλλά ούτε αυτό το επέτρεψε ο καιρός. Τελικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής κατάφεραν να φτάσουν στο σπίτι του 80χρονου το απόγευμα της Δευτέρας, όπου τον βρήκαν νεκρό. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top