Κακοκαιρία «Μήδεια»: Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική

Τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Μήδεια» βρίσκεται η Αττική, με το χιόνι να έχει καλύψει τα πάντα, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους δρόμους, αλλά και στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση πολλών περιοχών. 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πρόκειται για τη σφοδρότερη κακοκαιρία των τελευταίων δώδεκα ετών. 

Χιόνια στην παραλία του Φαλήρου - Eurokinissi

Η θερμοκρασία σήμερα στο κέντρο της Αθήνας δε θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στα λευκά όλη η Αττική – Κλειστοί δρόμοι

Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα επικρατούν πάρα πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και ισχυρός παγετός με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά στους -15 και -17 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές ορεινές περιοχές.

Σήμερα θα συνεχιστούν οι σφοδρές χιονοπτώσεις κατά περιόδους στην Εύβοια, στις Σποράδες, σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας, αλλά και στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου.

Οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν μέχρι το βράδυ, ίσως και μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Ειδικά στην Αττική, δε θα χιονίζει όλες τις ώρες της ημέρας με την ίδια ένταση, αλλά θα επικρατούν πολικές θερμοκρασίας. 

«Μήδεια»: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16/02. 

«Μήδεια»: Οδηγίες για μετακινήσεις με ασφάλεια εν μέσω κακοκαιρίας

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται τη νύχτα της Τρίτης και το μεσημέρι της Τρίτης 16/02 σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. 

Οι μπλε αποχρώσεις υποδεικνύουν την εκδήλωση βροχής/χιονόνερου και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση των χιονοπτώσεων.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top