Κακοκαιρία «Μήδεια»: Διακοπή δρομολογίων σε τρένα και προαστιακό

Πτώσεις δέντρων προκάλεσαν προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» και στα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ και του προαστιακού, με τους τεχνικούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να τα επιλύσουν. 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χθες ένα μεγάλο δέντρο έπεσε δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ Σφενδάλης και Αφιδνών, και πάνω σε διερχόμενο συρμό του προαστιακού στη γραμμή Αθήνα - Χαλκίδα προκαλώντας μεγάλες ζημιές. 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Βγήκαν εκχιονιστικά στο κέντρο της Αθήνας

Παράθυρα έσπασαν από τα γκρεμισμένα κλαδιά και τα σπασμένα τζάμια έπεσαν μέσα πάνω στα καθίσματα.

«Ευτυχώς που ο συρμός δεν είχε επιβάτες, διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα. Αυτή είναι η κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κορυφαίο στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική

Σήμερα το πρωί επίσης έγινε ένας μικρός εκτροχιασμός βαγονιού του προαστιακού στις Αχαρνές χωρίς -ευτυχώς- να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, αλλά το συμβάν έχει προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο με αποτέλεσμα να διακοπεί για κάποιες ώρες η γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία «Μήδεια»

Επίσης, προβλήματα παρατηρούνται από χθες στην ηλεκτροκίνηση των συρμών του προαστιακού προς Κόρινθο και Χαλκίδα λόγω της διακοπής ρεύματος σε διάφορες περιοχές, με αποτέλεσμα να ματαιώνονται ή να αλλάζουν τα δρομολόγια.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστά τα δικαστήρια

Τέλος, προβλήματα εντοπίζονται και στα κλειδιά (διακλάδωσης γραμμών), καθώς δεν υπάρχει θερμαινόμενος εξοπλισμός αυτού του είδους στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top