Θεσσαλονίκη: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές μέσα σε μία εβδομάδα

Ένα βήμα πριν το «κόκκινο» η πόλη

Στη Θεσσαλονίκη στρέφονται τα βλέμματα των υγειονομικών αρχών, υπό τον ισχυρό φόβο να μην επαναληφθεί η ασφυκτική εικόνα που «γονάτισε» την πόλη τον περασμένο Νοέμβριο. Την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις.

Κικίλιας: Μεταβαίνει εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 101 κρούσματα, με τα ενεργά στον νομό να φτάνουν τα 1.275 και τις ΜΕΘ να έχουν πληρότητα 40%. Από την αρχή αυτής της εβδομάδας οι εισαγωγές σε απλές κλινες Covid έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται μεγάλη πίεση από αύριο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Υγείας θα επισκεφτεί αύριο τη Θεσσαλονίκη υπό τον φόβο μήπως η πόλη τεθεί και πάλι σε ολικό lockdown, όπως η Αττική.

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από τα μισά στην «κόκκινη» Αττική

Ο Βασίλης Κικίλιας θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί τις επισκέψεις του αρχικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη συνέχεια θα βρεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο της Τούμπας και θα καταλήξει στη μεγάλη σύσκεψη που θα γίνει στο δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.496 νέα κρούσματα και 17 θανάτους σε 24 ώρες. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 284 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 70 έτη. 1.185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top