Εξαδάκτυλος: Να κλείσουν τα σχολεία - Θα επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη

«Πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα»

Ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, φαίνεται ότι η βρετανική μετάλλαξη θα επικρατήσει σιγά σιγά παντού, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Lockdown: Πριν το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη - Ποια μέτρα εξετάζονται

«Αν μεταδίδεται 50% ταχύτερα θα μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα που θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές. Δε θα έχουμε τα περιθώρια των ημερών που είχαμε μέχρι τώρα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Κρούσματα: Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές που προβληματίζουν

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε για μια ακόμη φορά ότι θα ήταν ορθό να κλείσουν άμεσα τα σχολεία και οι μαθητές να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.100 τα κρούσματα σήμερα - 27 νέοι θάνατοι

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Αναφορικά με το κλείσιμο του λιανεμπορίου και το «πάγωμα» δραστηριοτήτων όπως το ψάρεμα και το κυνήγι, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε αυτές οι κατηγορίες δεν επιδείνωσαν την επιδημιολογική εικόνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

«Στο διάστημα από 14/12/20 με 02/01/21 το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top