Lockdown: Πριν το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη - Ποια μέτρα εξετάζονται

Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα

Τα σενάρια για νέα μέτρα. Λίγο πριν το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη. Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όλα τα ενδεχόμενα για τη λήψη νέων πιο σκληρών περιοριστικών μέτρων μέσα στις επόμενες ημέρες βρίσκονται στο τραπέζι, αφού τα κρούσματα στην Αττική αυξάνονται δραματικά. Την ίδια ώρα, η επιτροπή των ειδικών εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει και η Θεσσαλονίκη στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές, αφού και εκεί οι νέες μολύνσεις παρουσιάζουν αύξηση.

Κρούσματα: Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές που προβληματίζουν

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στην Αττική, αφού το κέντρο της πόλης «βράζει» από κρούσματα. Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, Κυψέλη και Παγκράτι φαίνονται να είναι δύο από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές του κέντρου.

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.100 τα κρούσματα σήμερα - 27 νέοι θάνατοι

Η επιτροπή φαίνεται να προτείνει το «κλείσιμο» του λιανεμπορίου στην Αττική. Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μάλλον κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει στην περιφέρεια, καθώς μια τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Βατόπουλος: «Το τρίτο lockdown είναι στο τραπέζι»

Λίγο πριν το «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη που είδε το πιο σκληρό πρόσωπο του κορωνοϊού τους προηγούμενους μήνες και παρουσίασε σημάδια βελτίωσης και σταθερότητας τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι προβληματίζει ξανά τους ειδικούς.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημοσιογράφος του Star, μετά τα 83 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στη συμπρωτεύουσα, είναι πολύ πιθανό μέχρι την Παρασκευή να μπει ξανά στο «κόκκινο».

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τα μέτρα προβλέπονται να είναι αυστηρά για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού:

-    Κλειστά σχολεία

-    Κλειστά καταστήματα

-    Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Εξίσου ανησυχητική είναι και η εικόνα της Πάτρας, η οποία κατέγραψε 82 νέες μολύνσεις. Οι ειδικοί ανησυχούν για τη μεγάλη διασπορά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top