Όταν ο Ozzy Osbourne δάγκωσε νυχτερίδα σε συναυλία

Ο ροκ σταρ σαν σήμερα γεννήθηκε

Ozzy Osbourne

Σαν σήμερα, 3 Δεκεμβρίου 1948 γεννήθηκε ο frontman των Black Sabbath ο Ozzy Osbourne. Το πραγματικό του όνομα είναι John Michael Osbourne. Ήταν παιδί εργατικής οικογένειας και είχε πέντε αδέρφια. Στα 16 του χρόνια άρχισε να δουλεύει σε ένα σφαγείο. Μετά από έναν χρόνο σταμάτησε να δουλεύει και ξεκίνησε διαρρήξεις και μικροκλοπές προκειμένου να βγάλει χρήματα για να αγοράζει ναρκωτικά.

Ozzy Osbourne συναυλία

Ο Ozzy Osbourne κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Μπουένος Άιρες το 2011

Από τη φυλακή στην κορυφή της μουσικής βιομηχανίας παγκοσμίως

Στα 17 του κατέληξε να εκτίει ποινή 6 μηνών σε μια φυλακή. Βγαίνοντας από τη φυλακή αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής και μπήκε στο πρώτο του συγκρότημα τους Approach.Μετά τη διάλυση των Music Machine, ο Osbourne δημιούργησε ένα άλλο συγκρότημα, τους Rare Breed με τον φίλο του μπασίστα Terence Butler, γνωστό. Ο Tony Iommi με τον φίλο του ντράμερ Bill Ward άνηκαν στο συγκρότημα Mythology. Μέσω μιας διαφήμισης που έβαλε ο Osbourne σε εφημερίδα και της γνωριμίας του Butler με τον Iommi και τον Ward , οι τέσσερις νέοι από το Μπέρμιγχαμ συναντήθηκαν στο διαμέρισμα του. Έπαιξαν για το κοινό των Mythology με το όνομα Earth.

Σαν Earth άνοιγαν παραστάσεις άλλων συγκροτημάτων ώσπου μια μέρα που αποφάσισαν να κάνουν μια δική τους συναυλία και ο κόσμος εμφανίστηκε περιμένοντας να ακούσει ένα ομώνυμο χορευτικό συγκρότημα και έτσι αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα τους σε Black Sabbath, από την αγαπημένη τους ταινία τρόμου όταν ο Ozzy σκέφτηκε πως αφού ο κόσμος πληρώνει για να τρομάξει από μια ταινία ίσως να ήθελε να τρομάξει από ένα μουσικό συγκρότημα. 

Ο Ozzy Osbourne με τη σύζυγό του Sharon Osbourne

Ο Ozzy Osbourne με τη σύζυγό του Sharon Osbourne

Το περίεργο περιστατικό με τη νυχτερίδα σε συναυλία

Ήταν 20 Ιανουαρίου του 1982, λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου του “Diary of a madman”,  όταν ο Ozzy έδινε συναυλία στο «Veterans Memorial Auditorium». Κάποιος από το κοινό, πέταξε στον τραγουδιστή μία νυχτερίδα. Εκείνος, νομίζοντας ότι πρόκειται για πλαστική, την έβαλε στο στόμα του και τη δάγκωσε στον λαιμό! Σύμφωνα με τις φήμες, η νυχτερίδα ανταπέδωσε το δάγκωμα και ο Ozzy, μετά τη συναυλία, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, για να νοσηλευτεί για λύσσα.

Όπως έλεγε μετά από χρόνια, το πρόβλημά του δεν ήταν ότι δάγκωσε τη νυχτερίδα ή νοσηλεύτηκε, αλλά το ότι θα τον βασάνιζαν μέχρι το τέλος της ζωής του με ερωτήσεις του τύπου «Γιατί το έκανες», «Τι γεύση είχε;», για να συμπληρώσει αναστενάζοντας: «Και μετά το τέλος της ζωής μου θα με ξέθαβαν, για να μου κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις»!... 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top