Βατόπουλος: «Το τρίτο lockdown είναι στο τραπέζι»

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις επιτροπή ειδικών και κυβέρνηση

Το τρίτο καθολικό lockdown είναι στο τραπέζι και πλέον εξετάζεται σοβαρά, είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

Κορωνοϊός: «Θα κλείσουν τα σχολεία αν αυξηθούν τα κρούσματα»

Όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ, σήμερα η επιτροπή των επιδημιολόγων θα συσκεφθεί και θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

«Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνει τις εισηγήσεις κι από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά», είπε. 

Πιο κοντά στο lockdown η Αττική: Οι παράγοντες που θα κρίνουν την απόφαση

Δεν έκρυψε πως το δύσκολο είναι να αξιολογηθεί το κόστος απέναντι στο όφελος, κάτι για το οποίο, όπως είπε, θα αποφασίσει η Πολιτεία.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, το υγειονομικά σωστό είναι η απαγόρευση και ο γρήγορος εμβολιασμός.

Κικίλιας στο Star για τον κορωνοϊό: Τα πράγματα δεν πάνε καλά

Χαρακτήρισε αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων, μετά το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς και είπε πως το στοίχημα τώρα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα, όπως είχε συμβεί στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο. 

Αυτό θα εξαρτηθεί από την προσωπική στάση του καθενός και την τήρηση των μέτρων, τις μεταλλάξεις του ιού και τον εμβολιασμό, που θα πρέπει να γίνει με ταχείς ρυθμούς. 

Στο τραπέζι νέο αυστηρό lockdown - Ποια μέτρα εξετάζονται

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη και αποδεικνύεται από τον αριθμό των εισαγωγών που αυξάνονται συνεχώς. Έτσι χθες έγιναν 176 νέες εισαγωγές σε κλινικές covid, ενώ οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες έφτασαν τους 1.152. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 268 ασθενείς, ενώ οι κενές κλίνες στην Αθήνα είναι 96 και στη Θεσσαλονίκη 83.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top