Βαλυράκης: Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή – Τον χτύπησε η προπέλα

Είχε τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι

Τα χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι φαίνεται πως είναι η αιτία θανάτου, του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη. 

Σήφης Βαλυράκης: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατό του

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή είναι ότι πιθανόν τα τραύματα να προήλθαν από την προπέλα του φουσκωτού σκάφους, όταν ο πρώην υπουργός έπεσε στη θάλασσα, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. 

Βρέθηκε νεκρός ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σήφης Βαλυράκης είχε ένα πολύ σοβαρό χτύπημα στο πρόσωπο, ενώ είχε ακρωτηριαστεί δάχτυλο του αριστερού του χεριού. 

Όσον αφορά στον λόγο που βρέθηκε στη θάλασσα ο πρώην υπουργός, οι Λιμενικές αρχές εκτιμούν ότι είτε γλίστρησε, είτε είχε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, ωστόσο όλα θα φανούν στην ιατροδικαστική εξέταση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαληράκης ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από το εξοχικό του στην Ερέτρια για να κάνει ψαροτούφεκο. Καθώς όμως καθυστερούσε πολύ, η σύζυγός του ανησύχησε και ειδοποίησε το Λιμενικό. 

Φώφη Γεννηματά: Η ανακοίνωση για τον ξαφνικό θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Μετά από λίγη ώρα βρέθηκε στο φουσκωτό του σκάφος με τη μηχανή αναμμένη, χωρίς κανέναν επιβάτη και λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ βρέθηκε νεκρός ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού 

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχἐς Χαλκίδας, Ερέτριας και Αλιβερίου για περιστατικό αγνοούμενου 77χρονου ημεδαπού, στη θαλάσσια περιοχή Ερέτριας, ο οποίος είχε αποπλεύσει με μικρό φουσκωτό σκάφος από το λιμένα Ερέτριας.

ΣΥΡΙΖΑ για Βαλυράκη: Υπήρξε ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επτά (07) Α/Κ σκάφη, ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιώτες δύτες, ένα (01) ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, δύο (02) εθελοντικές ομάδες, τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν..

Αρχικά, εντοπίστηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος το εν λόγω φουσκωτό σκάφος, σε βραχώδη ακτή της νησίδας ''ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ'', ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 77χρονος από ιδιώτη στην ανατολική ακτή ''ΠΕΖΟΝΗΣΙΟΥ'' Ερέτριας και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top