Προειδοποίηση Σύψα: Αν «σκάσει» η Αθήνα θα έχουμε άσχημη τροπή

«5.000 τα ενεργά κρούσματα, τα μισά στην Αττική»

Μπορεί τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα να δείχνουν σταθεροποίηση, ωστόσο οι ειδικοί δεν εφησυχάζουν, καθώς ο ιός είναι απρόβλεπτος και η παραμικρή χαλάρωση ίσως αποδειχθεί καταστροφική. 

Μεταλλάξεις Κορωνοϊού: Συναγερμός στο ECDC - Καλεί για αυστηρότερα μέτρα

Όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, στον ΣΚΑΪ, αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι πάνω από 5.000 και τα μισά από αυτά εντοπίζονται στην Αττική. 

Pfizer: Mειώνει τις παραδόσεις εμβολίων έως και 50% σε χώρες της ΕE

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4 και ο φόβος για διασπορά είναι πολύ μεγάλος. 

«Αν “σκάσει” η Αθήνα θα έχουμε άσχημη τροπή», είπε ο κ. Σύψας, επισημαίνοντας πως δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος και πως δεν αποκλείεται ένα τρίτο κύμα. 

Lockdown: Νέα παράταση για μια εβδομάδα- Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ο κ. Σύψας είπε πως το ζήτημα θα συζητηθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου. 

Προειδοποίησε επίσης ότι το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων είναι υψηλού κινδύνου, γιατί τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αναφερόμενος στην εστίαση, ο κ. Σύψας είπε πως δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες των ειδικών για να επαναλειτουργήσει, τονίζοντας ότι τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ είναι δυστυχώς αιτία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. 

Όσο για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ, υποστήριξε ότι καλό είναι να παραμείνει για όσο περισσότερο γίνεται, ενώ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί να μη γίνει κάποιο ατύχημα, ώστε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι. 

«Πράσινη» η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη θετικότητας για Covid - 19

«Αν έχουμε ατύχημα στη Αττική τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Εξήγησε μάλιστα πως αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις εντατικές τότε αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα γιατί, όπως είπε,  η αύξηση αυτή θα γίνει ξαφνικά όπως έγινε και στον Μπέργκαμο.

Κορωνοϊός: Η πανδημία εκμηδένισε τη γρίπη και το κρυολόγημα

Τέλος αναφερόμενος στους εμβολιασμούς επεσήμανε πως δεν είναι δεδομένος, αν και όπως είπε, υπό τις παρούσες συνθήκες, στην Ελλάδα είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top