Εμβολιασμός: Σε στρατό και αστυνομία οι δόσεις που περισσεύουν καθημερινά

Σε εφαρμογή μηχανισμός αναπλήρωσης των ραντεβού που δε γίνονται

Αναλυτικά η παρουσίαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, για τον τρόπο που θα κλείνουν οι πολίτες το ραντεβού τους για το εμβόλιο

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών για τον κορωνοϊό. Σύντομα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση που περιλάμβανε τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ενώ με γοργά βήματα προχωρά και ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 85 ετών. Μάλιστα, η συνέπεια των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στα ραντεβού άγγιξε το 95%, δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολίτες άνω των 85: Το 95% που είχε ραντεβού εμβολιάστηκε την πρώτη μέρα!

Από τις 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας μέχρι αργά χθες το απόγευμα, έχουν γίνει συνολικά 92.401 εμβολιασμοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη, περισσότερες από 11.000 δόσεις έχουν χορηγηθεί σε πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών, ενώ σχεδόν 6.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει από κινητές μονάδες σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Εμβολιασμοί: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη: Ξεκινούν για τους άνω των 80 ετών  

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύντομα θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των υγειονομικών και των συμπολιτών μας άνω των 85 ετών και θ' αρχίσει ο προγραμματισμός των ραντεβού για την ομάδα από τα 80 έως και τα 84, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία. 

«Έχει στηθεί το σύστημα του εμβολιασμού. Επιχειρησιακά και διαχειριστικά πάμε πολύ καλά. Μένει να έρθουν εμβόλια. Έως τώρα έχουν εμβολιαστεί περί τους 100.000 ανθρώπους, ενώ μέχρι τέλος του μηνός θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών για να μην έχουμε απώλειες» σημείωσε σήμερα o  καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Μega.

Στην αστυνομία και τον στρατό ποσότητες που πλεονάζουν

Όπως έκανε γνωστό ο Πρωθυπουργός, υπάρχει ένας μηχανισμός αναπλήρωσης των ραντεβού που δε γίνονται κι έτσι κανένα εμβόλιο δε θα πηγαίνει χαμένο. Μάλιστα, οι ποσότητες που πλεονάζουν θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και στους άνδρες της Αστυνομίας και του Στρατού. «Σε αντίθεση με άλλα κράτη, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες με ουσιαστικά μηδαμινές απώλειες δόσεων» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ως τα τέλη Φεβρουαρίου η κάλυψη της επικράτειας θα είναι πλήρης.

Πρεμιέρα για την έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Πρωτοπορία αποτελεί το εθνικό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να λάβουν είτε μέσω του gov.gr είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Το έγγραφο περιέχει μόνο τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του πολίτη, ενώ διαθέτει τρεις δικλίδες ασφαλείας, ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο: QR code, μοναδικό κωδικό και ψηφιακή σφραγίδα.

«Σήμερα, ξεκινά και η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Είναι ακόμα μια ελληνική καινοτομία. Θα καταχωρείται αυτόματα στην ψηφιακή θυρίδα του κάθε πολίτη για να αξιοποιεί αυτό το πιστοποιητικό όπως αυτός κρίνει. Είναι, δε, και μια δικλίδα ασφάλειας διότι μόνο έτσι θα επιβεβαιώνεται ο νόμιμος εμβολιασμός», επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται για κανέναν περιορισμό. Θα μας διευκολύνει να απαλλαγούμε από τους περιορισμούς που θέτει ο Covid στις μετακινήσεις».

Σχολιάζοντας τη μέχρι στιγμής θερμή υποδοχή της πρότασής του για την υιοθέτηση ενός Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την πανδημία την Πέμπτη, τόνισε ότι «είναι κάτι το οποίο αφορά ιδιαίτερα τον τουρισμό μας και τις προοπτικές της οικονομίας μας, ειδικά ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top