Πολίτες άνω των 85: Το 95% που είχε ραντεβού εμβολιάστηκε την πρώτη μέρα!

Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί των υγειονομικών και των πολιτών άνω των 85

Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star στις 16/1/21 για την έναρξη των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 85 ετών

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι σε εξέλιξη για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας και τα άτομα άνω των 85 ετών.

Και με το εμβόλιο της Moderna ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 ετών

Το περασμένο Σάββατο 16 Ιανουαρίου ξεκίνησε η δεύτερη φάση του εμβολιασμού που αφορά στους πολίτες άνω των 85 ετών. Ο εμβολιασμός των πολιτών αυτής της ηλικιακής ομάδας άρχισε νωρίτερα από τις 20 Ιανουαρίου, όπως είχε προαναγγείλει αρχικά η κυβέρνηση. 

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών

Μάλιστα, κατά την πρώτη μέρα των εμβολιασμών, εμβολιάστηκε το 95% των πολιτών ηλικίας 85+ που είχε ραντεβού. Ειδικότερα, από τα 3.777 επιβεβαιωμένα ραντεβού, προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα οι 3.585. Για διάφορους ιατρικούς λόγους, δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό 46 πολίτες. 

Η Pfizer διαβεβαίωσε ότι θα παραδώσει τις συμφωνηθείσες ποσότητες εμβολίου

Η ολοκλήρωση των εμβολιασμών των πολιτών 85 ετών και άνω αφορά περίπου σε 100.000 πολίτες. Μετά από αυτούς, ακολουθούν οι εμβολιασμοί των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω, βάσει του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Εμβόλιο κορωνοϊού: Η Pfizer θα μειώσει της δόσεις στην Ευρώπη 

Οι τρεις φάσεις του εμβολιασμού βάσει του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών κατά της COVID-19

Οι τρεις φάσεις του εμβολιασμού βάσει του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών κατά της COVID-19

Η πρώτη φάση κλείνει τον κύκλο της στις 20 Ιανουαρίου με τον εμβολιασμό των υγειονομικών των κρατικών νοσοκομείων, των εργαζομένων και τροφίμων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και των ιδιωτών γιατρών και οδοντιάτρων. Οι πολίτες που περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση υπολογίζονται περίπου σε 120.000.

Στόχος είναι να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να αλλάξει την προτεραιότητα ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που είναι διαθέσιμες.

Ποια η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 102 κενές κλίνες στα νοσοκομεία της Αθήνας και 46 στη Θεσσαλονίκη. Έχουν γίνει 106 εισαγωγές και έχουν δοθεί 40 εξιτήρια. Από τους νοσηλευομένους με κορωνοϊό, οι 1.185 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες κι οι 340 σε ΜΕΘ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top