Και με το εμβόλιο της Moderna ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 ετών

Ανοίγει ο δρόμος για άλλα τέσσερα εμβόλια και ίσως και για το Sputnik!

Έφτασαν στην Ελλάδα 8.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna από τις 240.000 δόσεις που θα πάρουμε σε πρώτη φάση.  

Εμβολιασμοί: Πόσα εμβόλια θα παραλάβει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες

Έτσι  οι πολίτες άνω των 85 ετών που θα αρχίσουν μεθαύριο να εμβολιάζονται μπορεί να μην κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, αλλά της Μoderna,  όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Όποιοι πάντως κάνουν την πρώτη δόση θα κάνουν και τη δεύτερη.   

Κορωνοϊός εμβόλιο: Η Ελλάδα παρέλαβε τις πρώτες δόσεις της Moderna

«Όλοι βιάζονται πάντως για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι θα έχουμε και στην Ελλάδα τα 6 ευρωπαϊκά εμβόλια, μαθαίνουμε όμως ότι στις 19 Ιανουαρίου θα εξεταστεί προς έγκριση από την ΕΕ και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik. Είναι μεγάλη η παραγωγή του, οπότε αν εγκριθεί θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες» πρόσθεσε η Κ. Μακρή.   

Εμβολιασμοί: Πόσα εμβόλια θα παραλάβει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες

Η σχολιάστρια του Star συμπλήρωσε ότι αυτό που φαίνεται πως δεν προχωράει είναι η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους ηγέτες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.    

«Οι επιφυλάξεις τους είναι ότι δε θα έχουν εμβολιαστεί πολλοί, γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια και δεν μπορείς να τους αποκλείσεις από τα ταξίδια. Επίσης, είναι αβέβαιο αν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top