Κορωνοϊός εμβόλιο: Η Ελλάδα παρέλαβε τις πρώτες δόσεις της Moderna

«Το εμβόλιο παρέχει ανοσία για ένα χρόνο»

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 11/1 για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Οι πρώτες 8.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της φαρμακευτικής εταιρείας Moderna έφτασαν στην Ελλάδα και αναμένεται να παραδοθούν εντός Ιανουαρίου συνολικά 20.000 δόσεις.

Εμβολιασμοί: Πόσα εμβόλια θα παραλάβει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες

Στη συνέχεια, η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 115.000 δόσεις τον Φεβρουάριο και 105.000 δόσεις τον Μάρτιο. Οι συνολικές παραδόσεις της Moderna για το πρώτο τρίμηνο είναι 240.000 δόσεις.

Πιερρακάκης: Πώς θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για το εμβόλιο

Επίσης, η Ελλάδα θα παραλάβει από τη Pfizer 427.050 δόσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, 362.700 δόσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και τον Μάρτιο άλλες 558.675 δόσεις. Συνολικά, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 1.348.425 έως το τέλος Μαρτίου. Σε αυτές υπάρχει περίπτωση να προστεθούν και άλλες 1.180.930 δόσεις από την επιπλέον συμφωνία της Pfizer με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Moderna: Το εμβόλιο παρέχει ανοσία για ένα χρόνο

Η ανοσία που παρέχει το εμβόλιο της Moderna απέναντι στον φονικό ιό, διαρκεί τουλάχιστον ένα έτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Έναν χρόνο ανοσία παρέχει το εμβόλιο της Moderna

Όπως διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέφαν Μπάνσελ σε συνδιάσκεψη της JP Morgan για θέματα υγείας, η Moderna θα παραδώσει 600 εκατ. έως 1 δισ. δόσεις του εμβολίου της mRNA μέσα στο 2021, ενώ προέβλεψε πωλήσεις ύψους 11,7 δισ. δολαρίων φέτος.

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει εντός του 2021 δοκιμές για να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της έναντι των νέων πιο μεταδοτικών στελεχών του κορωνοϊού.

Προ ημερών ο Μπάνσελ είχε δηλώσει σε άλλη εκδήλωση του χρηματοοικονομικού ομίλου Oddo BHF ότι το εμβόλιο της εταιρείας του πιθανώς προσφέρει ανοσία για έως δύο χρόνια, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να γίνει η οριστική αξιολόγηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top