Πιερρακάκης: Πώς θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για το εμβόλιο

Αναλυτικά οι οδηγίες από τον Υπουργό - Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού

Τον τρόπο με τον οποίο θα κλείνουν το ραντεβού τους οι πολίτες για το εμβόλιο ανακοίνωσε αναλυτικά ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την αποψινή ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρµας emvolio.gov.gr. 

Πιερρακάκης: Με βάση τον ΑΜΚΑ η προτεραιότητα για τον εμβολιασμό

 Όπως ανάφερε στη σχετική παρουσίαση ο κ. Πιερρακάκης οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν μέσω της πλατφόρμας αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο.   

Οι πολίτες μπορούν επίσης να απευθυνθούν στα πλησιέστερα ΚΕΠ ή Φαρμακεία για τον έλεγχο προτεραιότητας εμβολιασμού. 
Μέσω της πλατφόρμας επίσης,  ο πολίτες ελέγχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού εισάγοντας ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ή Επώνυμο. 

Μπορούν ακόμη να ελέγξουν μέσω SMS αν ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα που δύναται να εμβολιαστεί την τρέχουσα χρονική περίοδο, στέλνοντας γραπτό μήνυμα  με ΑΜΚΑ (κενό) Επώνυμο στο 13034. 

Στον Ευαγγελισμό εμβολιάστηκε ο Πιερρακάκης

Άμεσα, λαμβάνουν απάντηση από το EMVOLIO σχετικά με τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού και προτρέπονται να προγραμματίσουν ραντεβού. 

Σε περίπτωση που οι πολίτες ανήκουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ τους δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε μεταβαίνουν στην σελίδα «Αίτηση εξέτασης στοιχείων» (emvolio.gov.gr/aitisi).

Κατόπιν συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων πεδίων και επιλογής της υποβολής, αποστέλλεται αίτημα για εξέταση από αρμόδια επιτροπή. Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος, και βάσει της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί δυνατότητα στους συγκεκριμένους πολίτες να συνδεθούν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού θα λάβουν γραπτό μήνυμα από το 13034 σχετικά με το προ-κρατημένο ραντεβού τους.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS, εντός 72 ωρών, διαφορετικά η θέση απελευθερώνεται.

Οι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. 

Κατόπιν επιτυχούς σύνδεσης, αρχικά προγραμματίζουν το ραντεβού για την λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (δεύτερη δόση του εμβολίου). Οι πολίτες ελέγχουν τα στοιχεία του ραντεβού, το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσουν εντός δύο  λεπτών. 

Τέλος, αποθηκεύουν /εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.

Κορωνοϊός: Ραντεβού με SMS για το εμβόλιο

Αλλαγή/ ακύρωση μπορεί να γίνει έως και τρείς ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία. 

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν/ ακυρώσουν το ραντεβού τους μία φορά μόνο. 

Σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρες.

Οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). 

Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες για τον εμβολιασμό από την παρουσίαση του Κυριάκου Πιερρακάκη: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top