Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Οι διάλογοι της μητέρας με τον ειδικό φρουρό

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Στην ανακρίτρια θα οδηγηθούν αύριο, Τρίτη, τα δύο ανήλικα αδέρφια που κατηγορούνται για την επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια. Μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει μόνο ο σταθμάρχης του μετρό και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, ενώ έχουν δοθεί στις ανακριτικές αρχές και τα βίντεο του ξυλοδαρμού, αλλά και τα βίντεο πριν και μετά την επίθεση.

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που βοήθησε τα αδέλφια

Οι δυο ανήλικοι δεν έχουν πει κάτι στις αρχές μέχρι στιγμής, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεν υπάρχει μαρτυρία που να τοποθετεί τα παιδιά ως μέλη συμμορίας, όπως έχει ειπωθεί από την ημέρα της σύλληψής τους.

Υπό κράτηση τα δύο αδέλφια για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Επίσης, η μητέρα εκτός από τον ειδικό φρουρό, φέρεται ότι επικοινώνησε και με άλλα δυο άτομα. Βρισκόταν σε ταραχή, μη γνωρίζοντας τί έχει συμβεί και προσπαθώντας να βρει λύση. Με τον ειδικό φρουρό επικοινώνησε τηλεφωνικά δύο φορές το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, λίγο πριν τη σύλληψη τους και ζήτησε συμβουλές. Οι δυο επικοινωνίες έγιναν με διαφορά 10 λεπτών.

Επίθεση Μετρό: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στα δύο αδέλφια

Οι δύο διάλογοι της μητέρας των ανήλικων με τον ειδικό φρουρό

Στην πρώτη συνομιλία, μητέρα και ειδικός φρουρός είπαν: 

Μητέρα: Έχει γίνει καρφωτή για τα δυο παιδιά μου;

Ειδικός Φρουρός: Προφανώς και έχει γίνει καρφωτή

Μητέρα: Θα τα μαγκώσουν αργά ή γρήγορα; 

Ειδικός Φρουρός: Τα παιδιά θα τα μαγκώσουν. Και να σου πω αύριο θέλεις; Μίλα με τον δικηγόρο να τα πάω εγώ να μην τα πειράξει κανείς. 

Μητέρα: Να παραδοθούμε; 

Ειδικός Φρουρός: Ναι ναι να παραδοθούν. Θα πω ότι τα παιδιά ήρθαν σε μένα, κατάλαβες; Ότι υπέστησαν έλεγχο. 

Κατά τη δεύτερη συνομιλία, ο ειδικός φρουρός φέρεται να είπε τα εξής: 

Ειδικός Φρουρός: Άκου να δεις, τα παιδιά τα ψάχνουν και είναι βαρβάτη η σύλληψη. Για να μην πέσουν σε κάναν περίεργο ασφαλίτη και πώς φέρονται βλέπεις. Κάτι ακούγονται για οπαδικά, είδες στην τηλεόραση μόλις τώρα; Αν δεν παραδοθούν, σύντομα θα δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες τους στην τηλεόραση. Προκειμένου να πέσετε σε κάναν περίεργο, αν δε θες να φανώ εγώ, θα το πω σε κάτι δικούς μου. Θα είμαι πίσω εγώ με πολιτικά και θα κανονίσω να μην πάθουν τίποτα. 

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Την ίδια ώρα, νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο «φως» για την επίθεση των δύο ανηλίκων εναντίον του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας. Στο βίντεο φαίνονται τα δύο αδέρφια να ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές το άτυχο θύμα.

Τι είπαν αποκλειστικά στο Star οι παππούδες των ανήλικων

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την άγρια επίθεση στο μετρό. Τι είπαν οι παππούδες και ο πατέρας των δύο ανήλικων κατηγορούμενων. (18/01)

Οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι το θύμα τους προκάλεσε, κάτι που υιοθετούν και ο παππούς και η γιαγιά που μίλησαν αποκλειστικά στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα.

«Μου είπαν τα εγγόνια μου ότι τούς προκάλεσε, τούς χτύπησε. Από εκεί και πέρα 15 και 17 ετών είναι, καταλαβαίνετε σε ποιο σημείο φθάνουνε», ανέφερε ο παππούς των δύο ανήλικων αγοριών που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό. Επίσης, είπε ότι πρώτος ο σταθμάρχης ήταν εκείνος που επιτέθηκε στα παιδιά: «Τους χτύπησε στο μάτι και στη γνάθο, στο αριστερό μάτι έριξε μπουνιά. Θα τα πούμε στο δικαστήριο», πρόσθεσε. 

Τι λένε οι γονείς των παιδιών

Τι είπε στην κάμερα του Star η μητέρα των δύο ανήλικων κατηγορούμενων για την επίθεση στο μετρό. (18/01)

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τα δύο αδέρφια στον σταθμό μετρό του «Αγίου Αντωνίου», στο Περιστέρι, πριν επιτεθούν στον υπάλληλο του μετρό στην Ομόνοια.

Ο πατέρας τους μίλησε στην εκπομπή Tlive, λέγοντας ότι τα παιδιά του «είναι διαμάντια». «Τώρα πώς έγινε αυτό, τι να σας πω. Ήταν η κακιά στιγμή. Πάλι καλά που είναι καλά ο άνθρωπος», ανέφερε. 

Από την άλλη η μητέρα των ανήλικων είπε: «Αυτό που μας ενδιέφερε αρχικά είναι να δούμε ότι είναι καλά ο άνθρωπος στην υγεία του. Ό,τι έγινε, έγινε τώρα και δεν μπορεί δυστυχώς να αλλάξει. Σημασία έχει να βγει η αλήθεια τώρα. Τα παιδιά φορούσαν μάσκα, την είχαν κατεβασμένη γιατί έπιναν αναψυκτικό. Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, μόνο τα παιδιά μου. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Όποιος δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που νιώθω και περνάω», τόνισε.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης.

Τι ισχυρίζεται ο ειδικός φρουρός

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση ειναι και ένας ειδικός φρουρός, γείτονας της μητέρας των παιδιών, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος. Φέρεται, μάλιστα ότι έδινε συμβουλές στη μητέρα που του τηλεφώνησε για να ζητήσει τη βοήθειά του, πριν συλληφθούν. 

Ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι αυτό που έλεγε στη η μητέρα ήταν να παραδοθούν. 

«Στόχος του ειδικού φρουρού ήταν να παραδοθούν τα παιδιά. Ουσιαστικά ειναι σαν να λειτουργεί σαν διαπραγματευτής. Ο κύριος γνώμονάς του ήταν να καθησυχάσει τη μητέρα, η οποία ήταν εν εξάλλω, κατάσταση, ουσιαστικά, μέσω της καθησύχασης να παραδοθούν και τα παιδιά», επεσήμανε ο συνήγορος του ειδικού φρουρού. 

Τα δύο αδέρφια και ο ειδικός φρουρός θα απολογηθούν αύριο. Οι ανήλικοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης βλάβης και απείθεια, ενώ από την ημέρα της σύλληψης τους κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Δηλώνουν μετανιωμένοι για την πράξη τους και περιμένουν να απολογηθούν στις αρχές. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top