Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που βοήθησε τα αδέλφια

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Στα κρατητήρια της ασφάλειας θα μείνουν μέχρι την Τρίτη όπου θα απολογηθούν οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας. Ο ειδικός φρουρός που τους βοηθούσε, τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

Υπό κράτηση τα δύο αδέλφια για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Ο εισαγγελέας τους άσκησε διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Συγκατηγορούμενός τους είναι και ένας ειδικός φρουρός που έδινε οδηγίες στην μητέρα πώς να αποφύγουν τη σύλληψη. 

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης των ανηλίκων, θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον άνθρωπο. «Μιλάμε για ανήλικα παιδιά, να σκύψουμε πλάι τους και να τους δείξουμε τον σωστό δρόμο» είπε.

Τι είπαν στους αστυνομικούς

Όπως υποστήριξαν οι ανήλικοι, ο σταθμάρχης ήταν αυτός που τους προκάλεσε και τους επιτέθηκε.

«Μας προκάλεσε με κάτι που είπε. Έκανε και μια χειρονομία προς τον μικρό. Θολώσαμε και όταν κατεβήκαμε τον χτυπήσαμε. Μετά το μετανιώσαμε. Φοβηθήκαμε όμως όταν είδαμε τη διάσταση που πήρε, και δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε» είπαν. 

Το προφίλ του ειδικού φρουρού που τους βοηθούσε

Αν και οι κάμερες του μετρό κατέγραψαν τα πρόσωπα των ανηλίκων, η τηλεφωνική άρση απορρήτου έβγαλε «λαυράκι» και για τη δράση ενός ειδικού φρουρού, ο οποίος έμενε κοντά στους ανήλικους, γνώριζε τη δράση τους και δεν ενημέρωσε.

Επίθεση σε σταθμάρχη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι και ένας αστυνομικός

Κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα. 

Πρόκειται για έναν 26χρονο, ο οποίος κατατάχθηκε τον Ιανουάριο του 2020 μαζί με άλλους 1.500 αστυνομικούς. Υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής και είναι οικογενειακός φίλος των ανήλικων. 

Φέρεται να έχει πει στη μητέρα των παιδιών να ελέγχει για ύποπτες κινήσεις και αυτοκίνητα έξω από το σπίτι και να μη διαγράψει τα προφίλ των παιδιών από το Facebook γιατί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος εύκολα θα τα επαναφέρει. 

Ο αστυνομικός με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top