Άρειος Πάγος: Ζητά επαγρύπνηση για τον χειρισμό σεξουαλικών υποθέσεων

Πρώτο μέλημα η ενθάρρυνση του θύματος να προβεί στην καταγγελία

Άρειος Πάγος

Στην εγκύκλιό του με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητά από τους εισαγγελείς όλης της χώρας ταχύτατη παρέμβαση έστω και με ελάχιστα στοιχεία τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας, της τιμής και της αξιοπρέπειας. Ιδιαίτερα όταν το αδίκημα στρέφεται κατά ανηλίκων και αφορά την ομαλή σεξουαλική ανάπτυξη τους.

Την Τετάρτη στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου - Κλήθηκε να καταθέσει

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι αυτές οι συμπεριφορές εκδηλώνονται μέσω της εκμετάλλευσης της ηλικίας του θύματος και της ευάλωτης θέσης των ανηλίκων ειδικά σε χώρους άθλησης, ιδρύματα κλπ.

Πρώτο μέλημα του εισαγγελέα, σύμφωνα με την εγκύκλιο είναι η ενθάρρυνση του θύματος να προβεί στην καταγγελία. Επόμενο βήμα είναι η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη συλλογή στοιχείων με ταχύτητα και επιμέλεια χρησιμοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο (άρση απορρήτου κλπ). Τέλος αν αποδειχτεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων η υπόθεση κατά προτεραιότητα θα μπορεί να προωθείται ώστε να επιτυγχάνεται γρήγορη τιμωρία του δράστη.

Κακλαμανάκης: «Δεν είναι μόνο η Σοφία, θα βγουν κι άλλα στο φως»

Ο εισαγγελέας επισημαίνει την τήρηση του τεκμηρίου αθωότητας για τον ελεγχόμενο μέχρι να αποδειχτεί η ενοχή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top