Κακλαμανάκης: «Δεν είναι μόνο η Σοφία, θα βγουν κι άλλα στο φως»

«Τέλος η ομερτά»

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η αποκάλυψη της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν 21 ετών από υψηλόβαθμο παράγοντας της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας. Μετά από αυτή ο δύο φορές ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης πήρε τη σκυτάλη και αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωή του γιατί είδε πράγματα που δεν έπρεπε. Και δεν είναι μόνο αυτό. 

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως δεν είναι μόνο η Σοφία Μπεκατώρου, αλλά υπάρχουν κι άλλες αθλήτριες που έχουν υποστεί την ίδια βία. 

Κακλαμανάκης για Μπεκατώρου: Απειλούσαν παιδιά για να μη μιλήσουν

«Πιστεύω ότι η Σοφία έφτασε στο σημείο, έχοντας το μέσα της κλείσει, να δει όλη αυτή την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, τις απειλές, τις ύβρεις και είπε ό,τι λένε όλοι οι αθλητές: “ως εδώ, δεν πάει άλλο. Δεν είναι μόνο η Σοφία, είναι κι άλλοι αθλητές», είπε. 

Όπως είπε, αν κάποιος ψάξει βαθιά να δει τι συμβαίνει στην Ομοσπονδία, θα βρει πολλά περισσότερα, περισσότερα και από αυτά που γνωρίζουν οι ίδιοι οι αθλητές. 

Ξέσπασε on camera ο πρώην σύζυγος της Μπεκατώρου: Δε γνώριζα τίποτα

Αποκάλυψε επίσης πως η Σοφία Μπεκατώρου του εκμυστηρεύτηκε της τραυματική της εμπειρία πριν από περίπου έναν χρόνο, λίγο μετά από την παρέμβασή του στη Βουλή για το αθλητικό νομοσχέδιο, όπου είχε αποκαλύψει πολλά άσχημα του αθλητισμού. 

Ο Νίκος Κακλαμανάκης κάλεσε όλους τους αθλητές να μείνουν ενωμένοι απέναντι στη βία που τους ασκείται, ώστε να σπάσει η ομερτά που έχει επιβληθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Κατηγόρησε τέλος την ομοσπονδία για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας και τόνισε πως η αλήθεια πρέπει να βγει στο φως. 

Σοφία Μπεκατώρου: Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου οι αποκαλύψεις

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας έχει καταθέσει αγωγή κατά του Νίκου Κακλαμανάκη για τα όσα κατέθεσε στη Βουλή ζητώντας του 100.000 ευρώ.

«Η Ομοσπονδία μας περιφρονεί και προχωρά σε υβριστικές αναρτήσεις, κυρίως μέσω της αντιπροέδρου, από τον οποίο δεν έχει πάρει καμία απόσταση κανένα μέλος, περιφρονεί ακόμη και τον εισαγγελέα. Ποιοι και γιατί αποφεύγουν τόσο επίμονα και τόσο συστηματικά την αλήθεια; Είναι όλοι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ; Πρέπει επιτέλους να ακούσουν και να σταματήσουν τον πόλεμο», είπε και κατέληξε:

Υπόθεση Μπεκατώρου: Παραιτήθηκε ο παράγοντας - Η απάντηση στις κατηγορίες

«Η αλήθεια είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Η ομερτά δυστυχώς που υπάρχει απ’ όλους, είτε από αθλητές που έχουν σωπάσει διαχρονικά γιατί έχουν βολευτεί. Αν ψάξει κανείς εκεί θα βρει ακόμη παραπάνω από αυτά που γνωρίζουν οι αθλητές. Οπότε για εμένα, επειδή έχουμε ζήσει μέσα στην αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος μπροστά στα μάτια μας και στην κατάχρηση εξουσίας, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτήν την ομερτά άλλο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top