Κακλαμανάκης για Μπεκατώρου: Απειλούσαν παιδιά για να μη μιλήσουν

«Από τα 19 μου έλεγα ότι η ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει»

«Από τα 19 μου έλεγα ότι η ομοσπονδία είναι κράτος εν κράτει», δήλωσε ο Νίκος Κακλαμανάκης, εκφράζοντας δημόσια τη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου, μετά τις αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη πως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση πριν από περίπου 20 χρόνια, από μεγαλοστέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης είπε πως η Σοφία Μπεκατώρου είναι σπουδαία αθλήτρια και άνθρωπος και τόνισε πως οι αποκαλύψεις της έρχονται να «κουμπώσουν» σε όσα ο ίδιος έχει καταγγείλει εδώ και χρόνια για τον τρόπο που λειτουργεί η Ομοσπονδία.

Ξέσπασε on camera ο πρώην σύζυγος της Μπεκατώρου: Δε γνώριζα τίποτα

«Πρέπει να μπει τέλος στην ομερτά», είπε, καταγγέλλοντας πως παράγοντες της ομοσπονδίας «απειλούσαν παιδιά για να μη μιλήσουν».

Σοφία Μπεκατώρου: Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου οι αποκαλύψεις

Αναφορικά με το εάν είχαν έρθει σε γνώση του άλλα τέτοια περιστατικά κακοποίησης, ο ολυμπιονίκης απάντησε: «Είχα ακούσει διάφορα πράγματα δεξιά και αριστερά».

Πρόεδρος Ομοσπονδίας: Δεν ήξερα, μπράβο της που μίλησε

Ο πρόεδρος της ΕΙΟ, Αντώνης Δημητρακόπουλος, είπε, από την πλευρά του, πως όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου δεν ήταν εν γνώσει του.

Ξέσπασε on camera ο πρώην σύζυγος της Μπεκατώρου: Δε γνώριζα τίποτα

Αναφορικά με την έντονη κριτική για τη «χλιαρή» πρώτη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που μιλούσε για «δυσάρεστο περιστατικό», είπε πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση να υποτιμήσουν το γεγονός.

Όπως τόνισε, η δεύτερη ανακοίνωση της ΕΙΟ ήρθε σε συνέχεια της πρώτης, στην οποία ανέφεραν πως μόλις γνωστοποιηθεί το όνομα του φερόμενου ως δράστη της κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου, η Ομοσπονδία θα πράξει τα δέοντα.

«Δηλώσαμε συγκλονισμένοι. Η Ομοσπονδία ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του μόλις έγινε γνωστό το όνομά του», είπε αναφερόμενος στον φερόμενο ως δράστη.

«Έχω κόρη στην ηλικία της Σοφίας, είναι αθλήτρια και συμμετείχε σε αποστολές. Είμαι ιδιαίτερα συγκλονισμένος. Τώρα, δεν είχαμε καμία ένδειξη, καμία καταγγελία, κανέναν ψίθυρο ότι μπορεί να συμβαίνουν αυτά στην Ομοσπονδία», υπογράμμισε.

Παραιτήθηκε και άλλο μέλος του ΔΣ

Μετά τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε χθες από το ΔΣ της ΕΙΟ, και ο εκπρόσωπος του Ομίλου του Καλαμακίου, Γιώργος Χριστόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Στην επιστολή παραίτησης, αναφέρεται στις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και «στη γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα».

Ο κ. Χριστόπουλος τονίζει: «Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα».

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διέκοψε τη δωρεά στην ΕΙΟ μετά τις καταγγελίες

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, γνωστοποιώντας την απόφαση του να διακόψει τη δωρεά προς την Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των δωρεοδόχων του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top