Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Τι υποστηρίζουν τα δύο ανήλικα αδέλφια

«Τα παιδιά είναι πλήρως μετανιωμένα. Ο σταθμάρχης ήθελε να προκαλέσει»

Την Τρίτη θα απολογηθούν τα δύο ανήλικα αδέλφια που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας, τα οποία προς το παρόν κρατούνται στα κρατητήρια της Ασφάλειας.  Η μητέρα των δύο ανήλικων αγοριών, ηλικίας 17 και 15 ετών, η οποία είναι διαζευγμένη, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο πέρασε το μήνυμα ότι θα σταθεί στο πλευρό των παιδιών της. «Αγαπώ τη ζωή μου, γιατί η ζωή μου είναι τα παιδιά μου» έγραφε το μήνυμα σε εικόνα που ανήρτησε. 

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Αυτός είναι ο ειδικός φρουρός που βοήθησε τα αδέλφια

Τι υποστηρίζουν οι ανήλικοι μέσω του δικηγόρου τους

Ο δικηγόρος των δύο παιδιών, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, μιλώντας αποκλειστικά στον Γιώργο Σόμπολο και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» θέλησε να παρουσιάσει την πλευρά των δύο ανηλίκων, υποστηρίζοντας ότι ο σταθμάρχης δεν έκανε απλά μια παρατήρηση, αλλά προχώρησε σε μια απρόκλητη βιαιοπραγία εις βάρος ενός εκ των δύο παιδιών. 

Υπό κράτηση τα δύο αδέλφια για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

«Φτάνοντας σε αυτό που βλέπουμε, έχουν προηγηθεί κάποιες ενέργειες. Ο ίδιος άνθρωπος συνέχισε να προκαλεί και να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη των συγκεκριμένων παιδιών. Τα παιδιά προσπάθησαν να τον αποφύγουν, δέχτηκαν επίθεση. Κι επειδή πρόκειται για αδέλφια, υπάρχει ένα αίσθημα προστατευτισμού από τον μεγαλύτερο αδελφό, ο οποίος χρησιμοποιεί περισσότερη βία στο καταλυτικό αποτέλεσμα που έχουμε» είπε ο δικηγόρος.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι νεότερος φερόμενος δράστης αντέδρασε έντονα και ο σταθμάρχης συνέχισε να προκαλεί το συγκεκριμένου παιδί. Στον σταθμό της Ομόνοιας, «κινήθηκε απειλητικά προς τον μικρότερο αδελφό κι αυτό δημιούργησε ένταση στον μεγάλο αδελφό. Τότε, επιτέθηκε στον σταθμάρχη, πάνω στην ταραχή του, για να αποτρέψει τυχούσα επίθεση εις βάρος του αδελφού του» συμπλήρωσε. 

Έχουμε να κάνουμε με μια υπέρβαση των ορίων της άμυνας των παιδιών, στην παρούσα επίθεση που δέχτηκαν

Πρόσθεσε δε, ότι πρόκειται για αριστούχους μαθητές που προέρχονται από μια αξιοπρεπέστατη οικογένεια και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν. Ακόμα, εξέφρασε την επιθυμία της οικογένειας να μιλήσει με τον σταθμάρχη και τόνισε ότι τα παιδιά είναι πλήρως μετανιωμένα και βρίσκονται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση.

«Δε δικαιολογείται μια τέτοια συμπεριφορά, κυρίως από τον μεγαλύτερο αδελφό, που είναι προστάτης της οικογένειας. Ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με δύο παιδιά. Ο ένας έφτασε στα όρια του όταν στο δικό του μυαλό και βάσει των δικών του αντιλήψεων, είδε τον αδελφό του να κινδυνεύει. Δείχνει όμως ότι αυτός ο άνθρωπος ήθελε να προκαλέσει. Φυσικά δεν άξιζε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι λύση να στιγματίζουμε τα παιδιά» κατέληξε ο συνήγορός τους. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top