Παπαευαγγέλου: «Η αύξηση κρουσμάτων είναι ηπιότερη από ότι περιμέναμε»

«Κατανοούμε πως δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε ένα συνεχές lockdown»

Εξαιρετικά αναλυτική ήταν η ενημέρωση της καθηγήτριας Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Βάνας Παπαευαγγέλου, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας. 

Σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 610 νέα κρούσματα του κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ τη Δευτέρα 18/1!

«Εξετάζοντας τα δεδομένα της πορείας της πανδημίας Covid-19 την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, ίσως να μπορούμε να χαμογελάσουμε κάτω από την μάσκα μας, καθώς τα δεδομένα είναι σταθερά. Δύο εβδομάδες μετά την Πρωτοχρονιά, δεν είδαμε κάποια εκθετική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων ή κάποια περαιτέρω αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών», δήλωσε η Β.Παπαευαγγέλου, ενώ τόνισε πως δεν επιβεβαιώθηκαν προς το παρόν οι εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις κάποιων. 

Κρούσματα σήμερα: 183 οι μολύνσεις στην Αττική και 77 στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας για την αύξηση κρουσμάτων στον νομό Αττικής, η ίδια σημείωσε πως η θετική εξέλιξη είναι πως πρόκειται για ηπιότερη αύξηση από αυτή που οι λοιμωξιολόγοι φοβόντουσαν: «Είμαστε μετά τις γιορτές, αρκετά κουρασμένοι από αυτό το πρωτοφανές φθινόπωρο, και οι επόμενες αργίες αργούν πολύ. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε διέξοδο και έχουμε ανάγκη να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα, μέσα από το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων». 

Η πρώτη εβδομάδα των σχολείων πήγε «εξαιρετικά καλά»

«Το πρώτο και εξαιρετικά σημαντικό βήμα έγινε με το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών και των δημοτικών σχολείων», δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας πως η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων πήγε εξαιρετικά καλά. Φαίνεται πως μόνο τρία σχολεία σε όλη την επικράτεια χρειάστηκε να κλείσουν από την εμφάνιση κρουσμάτων. 

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε 21 σχολεία - Η λίστα με τα τμήματα που έκλεισαν

Η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας ανέφερε επίσης πως ακόμα υπάρχει ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, καθώς με τις χαμηλές θερμοκρασίες που έχουν έρθει, αναγκαζόμαστε να βρισκόμαστε περισσότερο σε κλειστούς χώρους. 

Κορωνοϊός: 610 νέα κρούσματα και 34 θάνατοι σε 24 ώρες

«Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε ένα συνεχές Lockdown»

«Κατανοούμε πως δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε ένα συνεχές lockdown. To ζητούμενο είναι να βρεθεί μια ισορροπία, ώστε η απελευθέρωση κάποιων δραστηριοτήτων να μην επιφέρει την αύξηση των κρουσμάτων και κατ’ επέκτασιν την πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγεία» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, δίνοντας ισχυρό μήνυμα τήρησης των μέτρων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top