Σύψας: «Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων ειδικά στην Αττική»

Ιανουάριος και Φεβρουάριος οι επικίνδυνοι μήνες

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο επίπεδο της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να φοβούνται το τι μέλλει γενέσθαι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ειδικά στην Αττική, όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα. 

Lockdown: Οι φόβοι των ειδικών για το άνοιγμα των καταστημάτων

Μιλώντας στο Open ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, δεν έκρυψε ότι φοβάται μια απότομη έκρηξη κρουσμάτων ειδικά στην Αττική. 

Όπως είπε, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία παρουσιάζει αυξητική τάση, ενώ μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων. 

Κρούσματα σήμερα: Τα 366 στην Αττική - Στο «κόκκινο» το κέντρο της Αθήνας

«Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», είπε, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του. 

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων είπε πως  σε κάθε περίπτωση παίρνεται ένα ρίσκο και πως ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα. 

Κορωνοϊός: 866 νέα κρούσματα, 337 διασωληνωμένοι και 27 θάνατοι σήμερα

«Η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της. Για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή», είπε.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σύψας σημείωσε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία και μετά τα καταστήματα, ενώ τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. 

Γώγος: «Πιθανό ένα αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου»

Σχετικά τέλος με το πιστοποιητικό του εμβολιασμού που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είπε:

«Θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top