Σε αυστηρό lockdown η Bοιωτία με απόφαση Χαρδαλιά

Από τις 6 το πρωί της Τρίτης 12/1 έως τις 18 Ιανουαρίου

Όλα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την παράταση του lockdown στις 8/1/21

Σε αυστηρό lockdown μπαίνει ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας από τις 6 το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου έως τις 18 Ιανουαρίου, εξαιτίας του υψηλού επδημιολογικού φορτίου με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά. 

Lockdown: Παράταση των μέτρων σε Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη και Κάλυμνο

Ειδικότερα:

  • απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγορεύεται οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.
  • αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Περιφερειακής Ενότητας .

H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας  και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/11.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top