Εμβολιασμοί: Πόσες δόσεις θα λάβει η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021

Όσα είπε στην ενημέρωση ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά του κορωνοϊού από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, σήμερα μέχρι και τις 5 το απόγευμα, έγιναν 4.873 εμβολιασμοί και συνολικά 49.661 από τις 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 0,46% του συνολικού πληθυσμού στην Ελλάδα.

Θεοδωρίδου: Γιατί είναι σημαντικό να γίνουν και οι δύο δόσεις του εμβολίου

Στη συνέχεια ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα των αφίξεων των δόσεων των εμβολίων από την Pfizer και από άλλες εταιρίες. «Η Ελλάδα λαμβάνει το 2,35% από τα εμβόλια που έχει εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και έχει εξασφαλίσει όλα όσα δικαιούται. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 26 εκατ. δόσεις που αντιστοιχούν στον εμβολιασμό 15 εκατ. πολιτών. Ο μεγαλύτερος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό είναι μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και υιοθετείται για λόγους ασφαλείας» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει παραλάβει 1.348.425 δόσεις εμβολίων από την Pfizer. Σε αυτές, υπάρχει περίπτωση να προστεθούν κι άλλες 1.180.930 δόσεις από την επιπλέον συμφωνία της Pfizer με την ΕΕ. Επιπλέον, μετά την έγκριση της Moderna αναμένεται να μας παραδοθούν 20.000 δόσεις εντός του Ιανουαρίου, τον Φεβρουάριο άλλες 115.000 δόσεις και τον Μάρτιο 105.000 δόσεις εμβολίων. Οι συνολικές παραδόσεις της Moderna για το πρώτο τρίμηνο είναι 240.000 δόσεις» ανέφερε.

 

Κορωνοϊός: 444 νέα κρούσματα και 39 νεκροί μέσα σε 24 ώρες

«Σε αυτές αναμένεται να προστεθούν και δόσεις του εμβολίου της Astra Zeneca που αν λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται αρχές Φεβρουαρίου με 400.000 δόσεις. Επιπλέον αναμένεται και η έγκριση των εμβολίων της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό και πιο εύκολο στην διαχείριση σαν εμβόλιο. Άρα σταδιακά αυξάνονται οι διαθέσιμες ποσότητες εμβολίων» πρόσθεσε τέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top