Εκκλησίες: Άνοιξαν τελικά για τα Θεοφάνεια με μικρό αριθμό πιστών

Διακριτική η παρουσία  της Αστυνομίας

Άνοιξαν τελικά οι εκκλησίες για τα Θεοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την παρουσία μικρού αριθμού πιστών (25 το  ανώτερο στους ενοριακούς ναούς και 50 στους μητροπολιτικούς) και με τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό (μάσκες και αποστάσεις). Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως οι Ιερές Μητροπόλεις έχουν ορίσει μικρότερο αριθμό πιστών που επιτέπεται να παρίσταται στη Θεία Λειτουργία.    

Κυβέρνηση - Εκκλησία για Θεοφάνεια: Μισό βήμα προς συνεννόηση

Ουσιαστικά πρόκειται για εφαρμογή της χθεσινοβραδινής «συμβιβαστικής» εγκυκλίου της Αρχιεπισκοπής, να μην γίνουν αγιασμοί σε θάλασσα ή άλλους εξωτερικούς χώρους, αλλά να εφαρμοστεί η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 4/1/2020, παρά την απαγόρευση της Πολιτείας. 

Θεοφάνεια: Εντός εκκλησιών ο αγιασμός - Ολόκληρη η εγκύκλιος Ιερώνυμου

Πρόκειται επίσης για μια μικρή υποχώρηση σε σχέση με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί πριν τη συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά με την Εκκλησία της Ελλάδος να επιμένει και να εφαρμόζει στην πράξη, σε αντίθεση με τα τελευταία μέτρα για την πανδημία που αποφάσισε η Κυβέρνηση, την τέλεση της θείας λειτουργίας με μικρό αριθμό ατόμων (τον ίδιο που ίσχυε για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και που είχε εγκρίνει αρχικά η Πολιτεία).  

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: «Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της»          

Διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα και τις εικόνες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.    

Σε αρκετές επίσης περιπτώσεις έχει επιτραπεί από τις  εκκλησιαστικές αρχές να μπαίνουν πριν ή μετά τη θεία λειτουργία πιστοί και να προσκυνούν, να ανάβουν κερί και να παίρνουν μόνοι τους τον αγιασμό σε μπουκαλάκι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top