Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: «Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της»

Επιμένει η κυβέρνηση για κλειστούς ναούς τα Θεοφάνεια

Τα βλέμματα κατά τη σημερινή ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ήταν στραμμένα προς τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, με την πρώτη να αντιδρά στο κλείσιμο των ναών ανήμερα των Θεοφανείων. 

Ορκωμοσία για τα νέα μέλη της κυβέρνησης - Θα παραστεί τελικά ο Ιερώνυμος

Κι ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο Αρχιεπίσκοπος δε παρευρισκόταν στην ορκωμοσία, τελικά πήγε και μάλιστα έστειλε κι ένα μήνα για καλή συνεργασία. «Συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία» ευχήθηκε ο Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του πρώτου γκρουν των υπουργών.

Θεοφάνεια: Δυναμώνει η κόντρα - Προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Πρωθυπουργό σε τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ τις πληροφορίες για κατ' ιδίαν συνάντησή τους μετά την πρώτη ορκωμοσία, επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του Alpha η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Ωστόσο, φαίνεται πως τα αγκάθια παραμένουν μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης, καθώς η πρώτη δείχνει ανυποχώρητη και η δεύτερη επιμένει στην απόφαση για κλειστούς ναούς τα Θεοφάνεια. Μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά αύριο ανήμερα των Φώτων... 

Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά το συντομότερο δυνατόν στα σχολεία. Τόνισε δε, την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα. 

Η κόντρα ξεκίνησε χθες, όταν μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, αποφασίστηκε να μείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες για τους πιστούς τα Θεοφάνεια, στο πλαίσιο των μέτρων που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δηλώνοντας έτσι ξεκάθαρα ότι η Εκκλησία αντιτίθεται στην απόφαση της κυβέρνησης για κλειστούς ναούς ανήμερα των Φώτων. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top