Ορκωμοσία για τα νέα μέλη της κυβέρνησης - Θα παραστεί τελικά ο Ιερώνυμος

Σε τρία γκρουπ ορκίζονται οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

Σε τρεις διαφορετικές ώρες θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ειδικότερα, λόγω της πανδημίας σε τρία γκρουπ στις 11:00, 11:45 και 12:30 θα γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών που μπήκαν για πρώτη φορά στην κυβέρνηση ή μετακινήθηκαν. 

Θεοφάνεια: Δυναμώνει η κόντρα - Προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ

Στη σημερινή ορκωμοσία τα βλέμματα θα στρέφονταν και στην επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μετά την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει για το άνοιγμα των ναών τα Θεοφάνεια.  

Ανασχηματισμός: Το παρασκήνιο της απόφασης Μητσοτάκη

Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρα, ότι ο Αρχιεπίσκοπος δε θα κάνει την ορκωμοσία (μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1), λίγο αργότερα ο ίδιος ο Μητροπολίτης μιλώντας  στον ΣΚΑΪ, είπε ότι τελικά θα τελέσει την ορκωμοσία ο Ιερώνυμος, χαρακτηρίζοντας την κίνηση του ως καλής θέλησης.

Κατά τον χθεσινό ανασχηματισμό δεν είδαμε μεγάλες αλλαγές στον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Τα υπουργεία Άμυνας, Παιδείας, Υγείας, Εξωτερικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη μένουν ως έχουν. Ωστόσο, παρατηρήθηκε μια δυναμική είσοδος βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο κυβερνητικό σχήμα. Δηλαδή, από τους 13 που μπήκαν  στην κυβέρνηση -έναν υπουργό και 12 υφυπουργούς-, οι 11 είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ανασχηματισμός: Τα μεγάλα ονόματα που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Οι περισσότεροι είναι βουλευτές από την περιφέρεια με μια γεωγραφική κατανομή που δείχνει την προσπάθεια να υπάρχει μια ισότιμη συμμετοχή από όλες τις περιοχές μέσα στην κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός  βαθμολόγησε θετικά τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των Υπουργών και τους κράτησε στη θέση τους. Τους μετακίνησε σε σημαντικότερα υπουργεία ή τους αναβάθμισε από υφυπουργούς σε αναπληρωτές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top