Πρωτοχρονιά: Ποιοι έχουν δικαίωμα μετακίνησης - Έξω 5.000 αστυνομικοί

Δεν αποκλείεται η Τροχαία να αποκλείσει κεντρικούς δρόμους

Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκεται το Μαξίμου με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί από την αστυνομία με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Δρακόντεια τα μέτρα για την παραμονή Πρωτοχρονιάς- Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ

Το τελευταίο βράδυ του 2020 όλοι οι αστυνομικοί θα βρίσκονται έξω και θα κάνουν την αλλαγή του χρόνου στον δρόμο, βάσει ρητής κυβερνητικής εντολής. 

Στις 10 το βράδυ τίθεται σε πλήρη ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Από κει κι έπειτα, οι αργοπορημένοι πεζοί και οι οδηγοί θα ελέγχονται αυστηρά και με τσουχτερά πρόστιμα, εάν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη μετακίνηση τους.  

Ποιοι έχουν δικαίωμα μετακίνησης

Δικαίωμα στη μετακίνηση έχουν μόνο οι εργαζόμενοι σε αστυνομία, ΕΚΑΒ, Ένοπλες Δυνάμεις και όσοι πολίτες έχουν άμεση ανάγκη ιατρικής φροντίδας.  

Δικαίωνα να εργαστούν έχουν επίσης οι οδηγοί ταξί, ενώ ανοιχτά θα είναι και τα περίπτερα. 

Δεν αποκλείεται η Τροχαία να αποκλείσει κεντρικούς δρόμους

Στον σχεδιασμό της αστυνομίας υπάρχει η πρόβλεψη, εάν παρατηρηθεί μετακίνηση πολιτών, να αποκλειστούν από την Τροχαία, ακόμη και οι βασικοί κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στο Σύνταγμα, όπως η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Βασιλίσσης Σοφίας και η Αμαλίας.  

Στους δήμους της Αττικής, μέχρι και τις 5 το πρωί που σταματάει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες περίπου 5.000 αστυνομικοί. Άλλοι τόσοι θα καλύψουν το σύνολο της χώρας, σε πόλεις και χωριά. 

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, για τον εντοπισμό κρυφών μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για μυστικά πάρτι σε νοικιασμένες βίλες, εξοχικά, ακόμη και υπόγεια πάρκινγκ. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται όμως και εισαγγελείς, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν και κατ’ οίκον έρευνες από την αστυνομία.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top