Αυστηρό τοπικό lockdown στην Κάλυμνο έως τις 9 Ιανουαρίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

Η Κάλυμνος, που πριν από τα Χριστούγεννα δεν είχε ούτε ένα κρούσμα, μπαίνει σε αυστηρό lockdown από αύριο και μέχρι τις ις 9 Ιανουαρίου. Κάτοικοι και τοπικοί παράγοντες αποδίδουν ευθύνες για τη διασπορά σε οικογενειακή συγκέντρωση λόγω αρραβώνα, όπου δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα. «Αρραβωνιαστήκαμε πριν από δύο χρόνια» λέει το ζευγάρι που στοχοποιήθηκε ότι διέσπειρε τον κορωνοϊό στο νησί.

Aνησυχία για 7 περιοχές: Δεν παρατηρείται μείωση στο επιδημιολογικό φορτίο

Σήμερα πάντως μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ΠΕ Καλύμνου, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, αποφασίστηκε να ληφθούν τα εξής περιοριστικά μέτρα για την Κάλυμνο:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του νησιού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του νησιού.  

Συνολικά 46 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κάλυμνο. Από αυτά τα 6 είναι μέλη των οικογενειών του ζευγαριού. Δύο ακόμη κρούσματα είναι κάτοικοι του νησιού που επέστρεψαν την παρανομή των Χριστουγέννων από την Κρήτη όπου είχαν πάει να επισκεφθούν τον γιο τους που είναι φοιτητής. Οι Καλύμνιοι αυτοί εκκλησιάστηκαν και κοινώνησαν ανήμερα τα Χριστούγεννα στον Άγιο Ιωάννη, μαζί με 100 ακόμη άτομα. Kάτι το οποίο ρητώς απαγορεύεται από την πολιτεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top