Σε ειδικευόμενη γιατρό εκδηλώθηκε αλλεργική αντίδραση από το εμβόλιο

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε μη σοβαρό και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς

Περίπου 260 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και μόνο σε ένα άτομο εμφανίστηκε αλλεργική αντίδραση, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, αλλεργική αντίδραση από το εμβόλιο εκδηλώθηκε σε μια ειδικευόμενη γιατρό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της. Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε «μη σοβαρό» και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. 

Τα κριτήρια προτεραιότητας για τον εμβολιασμό και οι αλλεργικές αντιδράσεις

Πάντως, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, οι αλλεργικές αντιδράσεις από τα εμβόλια είναι σπάνιες. «Σύμφωνα με το ECDC, οι αλλεργίες από τα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες. Δύο τρεις περιπτώσεις σε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς. Αλλεργίες έχουμε σε φάρμακα, σε τρόφιμα, σε τσιμπήματα εντόμων, ή τοξικές ουσίες. Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό» είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, ακόμη και γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει προετοιμασία σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο, για την αντιμετώπιση κάθε αλλεργικής αντίδρασης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top