Σε απολογία η σπείρα που λήστευε επιβάτες σε Μετρό και λεωφορεία

Έβαζαν στο μάτι κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας καθώς θεωρούνταν «εύκολα θύμα

Κλοπή πορτοφολιού

Ούτε ένα ούτε δύο άλλα 59 άτομα είχαν κάνει σύστημα να κλέβουν επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχοντας μάλιστα προτίμηση στα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Έβαζαν στο μάτι κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, καθώς θεωρούνταν «εύκολα θύματα» για κλοπή πορτοφολιού. Χτυπούσαν όμως και πεζούς στο ιστορικό  κέντρο της Αθήνας όταν οι συνθήκες τους διευκόλυναν.

Τα 59 άτομα είχαν χωριστεί σε ομάδες των 4-7 ατόμων και τα ηγετικά στελέχη ήταν εκείνα που καθόριζαν πως θα χτυπήσουν. Είχαν τον πρώτο λόγο για την σύνθεση των μελών της σπείρας, ενώ υπήρχε και η ομάδα κρούσης με συγκεκριμένο μάλιστα ωράριο δράσης: από επτά το πρωί ως και δώδεκα και μισή μετά το μεσημέρι και από τις πέντε το απόγευμα ως και εννιά το βράδυ. Επέλεγαν πάντα στάσεις με μεγάλο συνωστισμό όπως Μοναστηράκι ,Ευαγγελισμό και Πανόρμου.

Για να μην γίνονται αντιληπτοί, είχαν σκαρφιστεί ολόκληρο σχέδιο. Αυτός που άρπαζε από ανυποψίαστο πολίτη κινητό ή πορτοφόλι το παρέδιδε άμεσα σε άλλο μέρος της σπείρας.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης σταμάτησε τον περασμένο Ιούλιο με τη σύλληψη των περισσότερων μελών της. Εδώ και λίγες ημέρες κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

O δικηγόρος Γιάννης Γλύκας

Ο δικηγόρος του, φερόμενου ως, αρχηγού της σπείρας, Γιάννης Γλύκας

Ο δικηγόρος του, φερόμενου ως, αρχηγού της σπείρας, Γιάννης Γλύκας, δήλωσε: «Ο εντολέας μου έχει μόνο περιφερειακή συμμετοχή στην υπόθεση και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και πολύ περισσότερο τη συμμετοχή του στην απoδιδόμενη  κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που μόνο ως μέσο σύλληψης έχει λογική και όχι με βάση τα στοιχεία της δικογραφιας .Νέος άνθρωπος 27 ετών, πατέρας δυο ανηλίκων παιδιών με σταθερή εργασία εδώ και 5 έτη αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης του και την ελευθερία του».

Της Τασούλας Παπανικολάου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top