Ο κορωνοϊός «χτυπά» τους νέους - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Για την ομάδα 18 έως 39 ετών

Έξαρση παρουσιάζει ο κορωνοϊός στις νεαρές ηλικίες σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

Ο οργανισμός νωρίτερα ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα και 46 θανάτους για το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ την ίδια στιγμή 473 άνθρωποι δίνουν τη δική τους μάχη στη ΜΕΘ. 

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα και 46 θάνατοι

Σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων, μετά από ένα σημαντικό διάστημα η Αττική και η Θεσσαλονίκη κατέγραψαν για πρώτη φορά διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.

Σε αυτή την επίδοση, ωστόσο, πρέπει να συνυπολογιστεί ο σχετικά περιορισμένος αριθμός των τεστ (κάτω από 6.000) που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, λόγω των Χριστουγέννων.

Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την ομάδα 18 έως 39 ετών

Παρά τη μείωση των κρουσμάτων, και το γεγονός ότι το ECDC πλέον περιέλαβε την Ελλάδα στις «πράσινες» χώρες της ΕΕ, με θετικότητα κάτω του 4%, στα στοιχεία του ΕΟΔΥ υπάρχουν σημεία που προκαλούν ανησυχία.

ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τη σημερινή έκθεση, οι νέοι είναι κάθε άλλο παρά άτρωτοι απέναντι στον ιό. 

Αποκάλυψη Star: Τι θα ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου

Συγκεκριμένα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο διασωληνωμένοι δίνουν μάχη με τον ιό 11 άνθρωποι (10 άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 18 έως 39 ετών. Από την ίδια ηλικιακή ομάδα, τις ζωές τους έχουν χάσει από τον κορωνοϊό μέχρι σήμερα 36 άτομα. Πρόκειται για το 0,8% του συνόλου των απωλειών, κάτι που σημαίνει ότι περίπου ένας στους εκατό νεκρούς είναι κάτω των 39 ετών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των νέων 24 και 28 ετών, από τη Λάρισα και την Πάτρα, που έχασαν τις ζωές τους αυτή τη βδομάδα. Οι νέοι (18 έως 39 ετών) αποτελούν το 35,6% των συνολικών κρουσμάτων κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top