Αποκάλυψη Star: Τι θα ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου

Τι θα γίνει με τα σχολεία και την εστίαση

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών είναι καλή... και κάτι τέτοιο οδηγεί όπως φαίνεται σε πιθανή χαλάρωση των μέτρων. 

Πού θα γίνουν αύριο οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα – Όλο το πρόγραμμα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 262 νέα κρούσματα, 46 θάνατοι και 473 άνθρωποι είναι διασωληνομένοι.

Νέα μέτρα - Τι θα ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου 

Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Είναι επιθυμία και του ίδιου του πρωθυπουργού δεδομένου ότι η μεγάλη μερίδα των επιδημιολόγων στην επιτροπή τάσσεται υπερ του ανοίγματος τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Υπάρχει και μια ισχυρή τάση μέσα στην επιτροπή που υποστηρίζει ότι το άνοιγμα πρέπει να καθυστερήσει αλλά είναι η μειοψηφία.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και της δημοσιογράφου, Τασούλας Παπανικολάου, ενώ είχαμε καθολικό κλείσιμο στις 7 Νοεμβρίου, δε θα υπάρξει καθολικό άνοιγμα μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Η Ελλάδα θα χωριστεί σε δύο ή τρεις ζώνες ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο στις εξής περιοχές:

Η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα νησιά έχουν πολύ καλές επιδόσεις σε ότι αφορά στα κρούσματα, όχι μόνο για τα Ελληνικά αλλά και για τα Πανευρωπαϊκά δεδομένα. Άρα δεν είναι εύκολο να παραμείνουν τα καταστήματα λιανεμπορίου κλειστά σε αντίθεση με περιοχές όπως η Κοζάνη και η Δυτική Αττική που εμφανίζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο. 

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα και 46 θάνατοι

Μια πρώτη γεύση αποκλιμάκωσης των αυστηρών μέτρων παίρνουμε ήδη:

  • Επιτρέπονται το κυνήγι και το ψάρεμα 
  • Ξεκινούν την πρωτοχρονιά κάποιες αθλητικές δραστηριότητες ενώ επιτρέπονται και περισσότερα άτομα στα καταστήματα τροφίμων και εφοδιασμού 

Πάντως ολική άρση του lockdown αποκλείεται στις 7 Ιανουαρίου. Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και με σχέδιο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top