Σε καραντίνα 7 ημερών όσοι έρχονται στην Ελλάδα από τη Βρετανία

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Βρετανία

Αλλάζουν τα δεδομένα για όσους φτάνουν στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ταξιδιώτες θα τίθενται σε καραντίνα επτά ημερών αντί για τριών που ίσχυε ως σήμερα, ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία. Το μέτρο ισχύει από το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου.

Πριν ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν κάνει 72 ώρες πριν μοριακό τεστ και να έχει βγει αρνητικό, ενώ κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο θα τους γίνεται και rapid test.

Βρετανία: Εκτός ελέγχου η μετάλλαξη του ιού – Σε ποιές χώρες εντοπίστηκε

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έλαβε νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας χθες, Σάββατο. Ο Μπόρις Τζόνσον «ακύρωσε» τα Χριστούγεννα και προέβη σε αυστηρότερα μέτρα για περιοχές που εμφάνιζαν μεγάλη εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού. 

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

«Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

«Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις».

Αναλυτικά η αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ)

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα ισχύει από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Μετάλλαξη του ιού: Αυτές οι χώρες αναστέλλουν τις πτήσεις από τη Βρετανία

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε επταήμερο (7) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα ήταν υποχρεωτικός και παραμένει για τις υπόλοιπες διεθνείς αφίξεις ο τριήμερος προληπτικός περιορισμός σε όλους τους επιβάτες από το εξωτερικό, ενώ από αύριο ορίζεται σε επτά ημέρες για τους αφιχθέντες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/. Παράλληλα όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται και σε υποχρεωτικά rapid test για το χρονικό διάστημα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top