Μετάλλαξη κορωνοϊού: Οι χώρες που σταματούν τις πτήσεις από τη Μ. Βρετανία

Η Γαλλία «παγώνει» και τις σιδηροδρομικές συνδέσεις

Εξαιρετικά πιθανό είναι να περάσει το νέο στέλεχος του κορωνοϊού και σε άλλες χώρες σύμφωνα με Βρετανούς καθηγητές. Ήδη κλείνουν αεροδρόμια στην Ευρώπη. 

Βρετανία: Εκτός ελέγχου η μετάλλαξη του ιού – Σε ποιές χώρες εντοπίστηκε

Ολλανδία, Ιταλία και Αυστρία αναστέλλουν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πριν λίγο ανακοίνωσε αναστολή και η Γερμανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Για τουλάχιστον 24 ώρες αναστέλει πτήσεις και δρομολόγια των τρένων και το Βέλγιο.

Η Γαλλία και η Ιρλανδία αναμένεται να αναστείλουν τις πτήσεις, ενώ η πρώτη προχωρά και στην αναστολή των σιδηροδρομικών συνδέσεων.

Το βράδυ της Κυριακής επικοινώνησαν η Μέρκελ και ο Μακρόν με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για το θέμα, ενώ η Ισπανία ζήτησε συντονισμένη δράση για την αναστολή πτήσεων.

ΕΕ: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Βρετανία κατέγραψε νέα εκτόξευση κρουσμάτων της τάξης του 95% σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Σε επταήμερη καραντίνα οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα

Η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε νέα μέτρα για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αναλυτικότερα, οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ 72 ώρες πριν από την πτήση τους και αυτό να έχει βγει αρνητικό. Κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα, θα υποβληθούν εκ νέου σε rapid test και στη συνέχεια πρέπει να μείνουν σε καραντίνα επτά ημερών.

Τα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top