ΕΕ: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Αύριο οι αποφάσεις στην επιτροπή του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων

τηλεδιάσκεψη

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συζητήθηκαν επίσης και τα σχετικά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη για τις μετακινήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόσιαλος: Επηρεάζει η μετάλλαξη του κορωνοϊού το εμβόλιο;

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των κρατών μελών από τις εθνικές πρωτεύουσες. Τα κράτη μέλη αντάλλαξαν απόψεις και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν τις επόμενες ώρες (απαγόρευση πτήσης, εισαγωγή τεστ PCR ως προϋπόθεση εισόδου, καραντίνα και άλλα), σύμφωνα με κοινοτική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει ο ΠΟΥ για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Όπως ανακοινώθηκε, η Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου συγκάλεσε εκτάκτως για τις 11:00 τοπική ώρα Βρυξελλών το πρωί της Δευτέρας, την επιτροπή του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ, IPCR, με αντικείμενο το συντονισμό σε επίπεδο ΕΕ της απόκρισης των κρατών μελών στη νέα μετάλλαξη του ιού στο ΗΒ. Η κοινοτική πηγή επεσήμανε ότι οι συζητήσεις των κρατών μελών για το θέμα θα συνεχιστούν αύριο σε αυτή την επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top