Κατασκοπεία στη Ρόδο: Πώς «κρύβονταν» οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι

Αποκάλυψη Star: Κοντά στην αποκάλυψη ολόκληρου δικτύου οι ΕΥΠ

Κοντά στην αποκάλυψη ολόκληρου δικτύου γύρω από τους δύο Έλληνες μουσουλμάνους συλληφθέντες για κατασκοπεία στη Ρόδο φαίνεται ότι βρίσκεται η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Λάμπρος Δεμερτζής.

Ρόδος: Συνελήφθησαν ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο μάγειρας

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από τη Ρόδο ο δημοσιογράφος του STAR, οι Έλληνες πράκτορες περίμεναν με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό από το καλοκαίρι να φανερωθεί η κατασκοπευτική δράση των δυο ανδρών που πολλές φορές δε μπορούσαν να κρύψουν τα σχέδιά τους ακόμα και από τον κοινωνικό τους περίγυρο. O «αδύναμος» κρίκος φαίνεται ότι ήταν από την αρχή ο μάγειρας, καθώς φέρεται πάνω στην απελπισία του να έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο δράσης του δικτύου και κυρίως το υπόγειο κανάλι μέσω του οποίου το οπτικό υλικό έφτανε στο βαθύ Τουρκικό κράτος.

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Μας ειρωνεύονται τα τουρκικά ΜΜΕ

Το δίκτυο φαίνεται να χρησιμοποιούσε μια αλυσίδα με e-mail, whats app και viber που καταστρέφονταν αμέσως μόλις ολοκληρωνόταν μια αποστολή. Τα ηλεκτρονικά ίχνη, όμως, βρίσκονται εκεί και οι άνδρες της ΕΥΠ ξέρουν πολύ καλά πώς και πού να ψάξουν.

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Αυτός είναι ο 56χρονος μάγειρας

Συνελήφθησαν οι δυο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 18 Δεκεμβρίου το ρεπορτάζ για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που κατηγορούνται για κατασκοπία υπέρ της Τουρκίας. Πρόκειται για τον γραμματέα του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και έναν μάγειρα σε πλοίο, συνεργό του οι οποίοι κατέγραφαν τις κινήσεις του Πολεμικού Ναυτικού μας στο Καστελόριζο.

Την ίδια ώρα το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη σύλληψη και άφησε περίεργα υπονοούμενα για τη λήψη άμεσων μέτρων.  

Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του καταδικάζει τη σύλληψη του γραμματέα του Γενικού Προξενείου της Ρόδου. Αφήνει μάλιστα και περίεργα υπονοούμενα για το πως σκέφτεται να αντιδράσει:  

Οι διωκτικές αρχές ερευνούν τώρα εάν υπήρχε φωτογραφικό υλικό και για τις κινήσεις του πολεμικού ναυτικού μας σε Κω και Νίσυρο.   

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top