Ρόδος: Συνελήφθησαν ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου και ο μάγειρας

Ραγδαίες οι εξελίξεις

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για την υπόθεση κατασκοπείας

Συνελήφθησαν πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος μάγειρας του επιγατηγού πλοίου «ΣΤΑΥΡΟΣ» οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση κατασκοπείας. 

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Αυτός είναι ο 56χρονος μάγειρας

Ο μάγειρας του πλοίου κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από τον 35χρονο Σ. Μ. για να φωτογραφίζει πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια να τις προωθεί στο τουρκικό προξενείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο ζούσε στο νησί εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν δίπλα στον Τούρκο πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις στο νησί και είχε τον ρόλο του διερμηνέα του. 

Κατασκοπεία Ρόδος: Ο 56χρονος ενημέρωνε ακόμα και για την αλλαγή φρουράς

Η συμπεριφορά του αρκετές φορές είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη μουσουλμανική κοινότητα της Ρόδου, ενώ αναρτήσεις του στο Facebook είχαν φτάσει έως τη Βουλή με τη μορφή ερωτήσεων από τον Νίκο Νικολόπουλο. 

Ο N.M. γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1968 στην Κομοτηνή.

Έζησε και μεγάλωσε στο μειονοτικό χωριό Εβρίνος, στον ορεινό όγκο των Σαπών Ροδόπης. Ασχολήθηκε με τη μαγειρική και εργάστηκε σε πλοία. Από τον Μάιο εργάζεται ως μάγειρας σε πλοία της SAOS, τα οποία εκτελούν δρομολόγια Ρόδος-Καστελλόριζο. Φέρεται να στρατολογήθηκε από το τουρκικό προξενείο της Ρόδου τους τελευταίους μήνες.

Ρόδος: Δύο Έλληνες Συνελήφθησαν Για Κατασκοπεία

Ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου από την άλλη Σ. Μ. γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1985 στην Κομοτηνή. Εζησε και μεγάλωσε στο χωριό Σώστης Ροδόπης, το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού. Η τοποθέτησή του στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου έγινε πριν από μερικά χρόνια.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και των δυο κατηγορούμενων, έχουν βρεθεί υπολογιστές, κινητά και τέσσερα κλειδωμένα usb που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να αποκαλύψουν και νέα στοιχεία.

Στο σπίτι του 35χρονου εκτός από τέσσερις υπολογιστές βρέθηκαν και οκτώ τηλέφωνα, κάποια από τα οποία δεν είναι λειτουργικά.

Αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ο Τούρκος πρόξενος θα αιτηθεί αρμοδίως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να αποδοθούν στο προξενείο ένας υπολογιστής και ένα τηλέφωνο, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου, όπως έπραξε με επιστολή του στις αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top