Κατασκοπεία Ρόδος: Ο 56χρονος ενημέρωνε ακόμα και για την αλλαγή φρουράς

Τα ραντεβού δίνονταν σε καφενεία του νησιού

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ μετά από την σύλληψη δύο Ελλήνων μουσουλμάνων στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ είχε την πληροφορία πως υπάλληλος του προξενείου της Τουρκίας στη Ρόδο στρατολογούσε άτομα για να συγκεντρώνει πληροφορίες για ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα της Ελλάδας.

Ρόδος: Δύο Έλληνες Συνελήφθησαν Για Κατασκοπεία

Μετά από έρευνες, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για έναν 35χρονο Έλληνα μουσουλμάνο από τη Ροδόπη, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια ζει και εργάζεται στη Ρόδο.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να στρατολόγησε έναν 56χρονος, ο οποίος εργάζεται ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ρόδος – Κως – Καστελοριζο. 

Ο 56χρονος, επίσης Έλληνας μουσουλμάνος από τη Ροδόπη παρείχε πληροφορίες στρατιωτικής φύσεως στον 35χρονο.

Τα ραντεβού δίνονταν σε καφενεία της Ρόδου, όπου ο μάγειρας έδινε τις πληροφορίες.  Φέρεται να έστελνε επίσης φωτογραφίες από τα στρατιωτικά πλοία της Ελλάδας, τα οποία είχαν αναπτυχθεί το καλοκαίρι στο Καστελόριζο, ακόμα και τι ώρα άλλαζε η φρουρά. 

Ο 56χρονος αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, στη συνέχεια όμως «έσπασε» και ομολόγησε ότι το έκανε όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσει την πατρίδα του. 

Η δράση των φερόμενων ως κατασκόπων ξεκίνησε τον Αύγουστο. Οι ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του μάγειρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Τα κατασχεθέντα στοιχεία θα ερευνηθούν, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της κατασκοπευτικής τους δράσης. 

Σε εξέλιξη είναι και η έρευνα για το πώς και για λογαριασμό ποιων λειτουργούσε ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, τι ακριβώς έχει παραδώσει μέχρι τώρα και αν υπάρχουν άλλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top