Ρόδος: Δύο Έλληνες Συνελήφθησαν Για Κατασκοπεία

Κρατική ασφάλεια και ΕΥΠ τους παρακολουθούσε καιρό

περιπολικό

Μια υπόθεση θρίλερ εκτυλίσσεται στη Ρόδο, καθώς δύο άντρες κατηγορούνται για κατασκοπεία, μετά από έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων.

Οι δύο άντρες είναι οι Έλληνες και Μουσουλμάνοι και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της Ρόδου με το Καστελόριζο, ενώ ο δεύτερος εργάζεται σε προξενική Αρχή στο νησί της Ρόδου.

Οι ύποπτοι για κατασκοπεία παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από μυστικούς αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας και πράκτορες της ΕΥΠ και φέρονται να διοχέτευαν πληροφορίες που θίγουν την εθνική ασφάλεια της χώρας μας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 148 του ποινικού κώδικα, το οποίο αφορά σε κατασκοπεία, ενώ κατηγορούνται και για παράβαση νομού που αφορά σε μέτρα ασφάλειας οχυρών θέσεων.

Οι αρχές κατάσχεσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να εντοπίσουν περαιτέρω στοιχεία για τη δράση τους.

Αντάλλαζαν πληροφορίες για την κίνηση ελληνικών πλοίων

Ο άντρας που εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι φέρεται να έβγαζε φωτογραφίες τα ελληνικά πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, και να τις έστελνε στον άλλο, γεγονός που δημιούργησε υποψίες για περαιτέρω έρευνα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στις μεταξύ τους επικοινωνίες, αναφέρονταν σε αλλαγές σκοπιάς και στις κινήσεις των πολεμικών πλοίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top