Κατασκοπεία στη Ρόδο: Μας ειρωνεύονται τα τουρκικά ΜΜΕ

«Συγνώμη, αλλά δε χρειάζεστε κατάσκοπο για να δείτε πλοίο από την ακτή»

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star σχετικά με την υπόθεση κατασκοπείας

Χωρίς ιδιαίτερες αναφορές από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η είδηση για την κράτηση των δύο Ελλήνων οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για κατασκοπεία στη Ρόδο.

Υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο: Αυτός είναι ο 56χρονος μάγειρας

Ωστόσο στον φιλοκυβερνητικό τύπο έγιναν αναφορές στη Χουριέτ και Ντιριλίς Ποστασί, ενώ στον αντιπολιτευόμενο Τύπο, από τις Τζουμχουριέτ και Καράρ.

Ο Φατίχ Τσεγκιργκέ σε άρθρο γνώμης του για την Χουριέτ με τίτλο «Ο αστειότερος ισχυρισμός περί κατασκοπείας στον κόσμο» σημείωσε πως «Συγνώμη, αλλά δε χρειάζεστε κατάσκοπο, για να δείτε ένα στρατιωτικό πλοίο από την ακτή του Καστελόριζου.

Το νησί απέχει λιγότερο από ένα μίλι από την Τουρκία. Επομένως, αφήνοντας στην άκρη τον ειδικό εξοπλισμό, αν κοιτάξετε από το Κας με κιάλια, θα δείτε τι συμβαίνει στο Καστελόριζο.

Όσο για τη Ρόδο, η απόσταση μεταξύ Ρόδου και Γκιοκστέμπουρουν είναι 8,5 μίλια. Μπορείτε να δείτε τα πάντα στις ακτές της Τουρκίας από πλοίο. Δε χρειάζεται πλοίο, για να δει κανείς εκεί ελληνικά πολεμικά πλοία. Πρέπει να πρόκειται για έναν από τους πιο αστείους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας στον κόσμο!».

Κατασκοπεία Ρόδος: Ο 56χρονος ενημέρωνε ακόμα και για την αλλαγή φρουράς

Ο αρθρογράφος, αναφορικά με τους λόγους κράτησης των δύο ατόμων διατείνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε δημιουργήσει «προσδοκίες» στους πολίτες της ότι θα υπάρξουν κυρώσεις στην ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, «χωρίς όμως να λάβουν το αποτέλεσμα που περίμεναν», με αποτέλεσμα τώρα να «δέχεται επικρίσεις».

Συνεπώς, χρησιμοποιούνται αυτές οι «μέθοδοι», ενώ αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αναληφθεί δράση για τις διερευνητικές συνομιλίες στο πλαίσιο της αμοιβαίας καλής θέλησης, καταλήγει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top