Κορωνοϊός: Μειώθηκε ο αριθμός Rt - Ο κίνδυνος παραμένει υψηλός

Παπαευαγγέλου: «Να λάβουμε μέτρα πριν συναντήσουμε τους αγαπημένους μας»

Όλα όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας στις 18 Δεκεμβρίου.

Ευχάριστα είναι σήμερα τα νέα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς όπως επεσήμανε η παιδίατρος και λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, παρατηρείτε περεταίρω μείωση των κρουσμάτων, ενώ και ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό σε ΜΕΘ ήταν μικρότερος από όσους βγήκαν από αυτές.

Κορωνοϊός: Τριψήφιος σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων - 96 νέοι θάνατοι

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση από τη Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, Φλώρα Κοντοπίδου και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, παρατηρείται περαιτέρω μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ωστόσο, αυξημένο αριθμό κρουσμάτων συνεχίζει να παρουσιάζει η Δυτική Αττική και η Κοζάνη, με τον κίνδυνο για νέα αύξηση, όχι μόνο τοπικά, να είναι μεγάλος.

Κρούσματα Σήμερα: Πού εντοπίζονται οι νέες μολύνσεις - Πρώτη ξανά η Αττική

Επίσης, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, πρόκειται για την πρώτη εβδομάδα που ο αριθμός όσων βγήκαν από τις ΜΕΘ είναι υψηλότερος από εκείνον όσων διασωληνώθηκαν. «Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε τη μείωση του Rt, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι με βάση τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων ο κίνδυνος παραμένει σε υψηλά επίπεδα», σημείωσε.

13033: Οι αλλαγές στα SMS μετά το σκληρό lockdown στη Δυτική Αττική

Η διαφορά του πρώτου με το δεύτερο κύμα

Μια περιοχή με σημαντικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων, όπου σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι σημαντικά χαμηλός, μπορεί πολύ εύκολα να δει την επιδημιολογική εικόνα να χειροτερεύει. «Κάποιος έχει μεγάλη πιθανότητα να συναντήσει έναν ασυμπτωματικό και έτσι η κατάσταση τον Ιανουάριο θα είναι δραματική», σημείωσε η λοιμωξιολόγος.

Κορωνοϊός: Έφτασαν τα πρώτα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης για τα εμβόλια

«Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της επιδημιολογικής κατάστασης σε σχέση με το καλοκαίρι. Τότε είχαμε λιγότερα ενεργά κρούσματα και μικρότερη πιθανότητα να εκτεθεί κανείς στον ιό, ενώ είχαμε σύμμαχο και τον καιρό», επεσήμανε.

«Να λάβουμε μέτρα πριν συναντήσουμε τους αγαπημένους μας»

«Πριν συναντήσουμε τους γονείς μας πρέπει να σκεφτούμε την έκθεση μας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους αποτελεί ευκαιρία υπερμετάδοσης. Να φοράμε τη μάσκα σωστά, να τηρούμε τις αποστάσεις και να φροντίζουμε τον αερισμό», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου σχετικά με την κινητικότητα των πολιτών τις ημέρες των γιορτών.

Κορωνοϊός: Στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό»

«Το μέγεθος της παρέας που θα συναντηθεί, αλλά και η διάρκεια της συνάθροισης είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Εντυπωσιάζει η δραματική προειδοποίηση του Χανς Κλούγκε, περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη που καλεί τους Ευρωπαίους να μείνουν στο σπίτι τους», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top