Κορωνοϊός: Έφτασαν τα πρώτα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης για τα εμβόλια

Στο καθένα θα μπορούν να αποθηκευτούν περίπου 15.000 φιαλίδια

Δείτε το video από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, βρίσκονται ήδη τα δύο πρώτα ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, όπου θα φυλάσσονται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει και το τρίτο.

Σε κάθε ψυγείο μπορούν να αποθηκευτούν περίπου 5.000 φιαλίδια. Κάθε φιαλίδιο περιέχει πέντε δόσεις εμβολίων, άρα η δυνατότητα τους φτάνει να αποθηκεύουν έως 80.000 εμβόλια.

Πρόκειται για ιαπωνικής κατασκευής ψυγεία, που φτάνουν στους -80 βαθμούς Κελσίου, ενώ διαθέτουν οθόνη καταγραφής θερμοκρασίας.

Μητσοτάκης: Ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης (ΣΥ.ΦΑ) Σπύρος Νικολαΐδης, τόνισε πως θα τηρηθούν όλα πρωτόκολλα παραλαβής, αποθήκευσης και παράδοσης, ενώ σημείωσε πως υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, καθώς ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αναμένονται τα πρώτα εμβόλια της Pfizer.

«Υπάρχουν πέντε φαρμακαποθήκες "προσγείωσης" των εμβολίων σε όλη τη χώρα» υπογράμμισε ο κος Νικολαϊδης και διευκρίνισε πως «η πιο κοντινή σε εμάς έδρα είναι στην Καρδίτσα, έτσι εμείς θα μπορούμε να εξυπηρετούμε εμβολιαστικά κέντρα από τη Λάρισα μέχρι το τελευταίο χωριό του Έβρου».

Κορωνοϊός: Στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό»

Πρόσβαση θα υπάρχει μόνο από το προσωπικό που ήδη έχει οριστεί και του έχει ανατεθεί η φύλαξη αλλά και η σωστή λειτουργία του όλου εγχειρήματος, ενώ «υπάρχει ήδη 24ωρη φύλαξη με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και θα ενισχυθεί και από τα σώματα ασφαλείας».

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top