Μητσοτάκης: Ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί

Μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν

Δείτε την άφιξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς

Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, προεδρεύοντας σε ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), είπε πως τα εμβόλια θα έρθουν στην Ελλάδα την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων στις 26 Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο, που θα έρθει, θα είναι αυτό της Pfizer, το οποίο – όπως ενημέρωσε ο πρωθυπουργός – αναμένεται να πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) στις 22 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν αρχικά σε πέντε νοσοκομεία της Αθήνας και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

«Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ανάρτηση Μητσοτάκη με τον Αντετοκούνμπο για Covid-19 και μέτρα

Κορωνοϊός: Στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό»

Οι πρώτοι, που θα εμβολιαστούν, θα είναι «μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας».

Ξεκινά ο εμβολιασμός στην ΕΕ στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου

Στόχος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι «να θωρακιστούν το συντομότερο δυνατόν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, έτσι ώστε το εμβόλιο να γίνει πραγματικά η αρχή του τέλους της πανδημίας».

«Θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία όταν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού»

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντική, ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους.

«Αρκεί να δείτε τα δεδομένα από τα νοσοκομεία. Αντιπροσωπεύουν, δυστυχώς, το 85% των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας, άνω του 60% των διασωληνωμένων. Η θωράκισή τους λοιπόν, είναι πολύτιμη όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά είναι και αυτή η οποία θα μας εξασφαλίσει τελικά την ανακούφιση για τις υγειονομικές δομές και για τους ανθρώπους τους, που σηκώνουν σήμερα ένα τεράστιο βάρος», σημείωσε.

Δημοσκόπηση Pulse: Αρνητικοί για το εμβόλιο 3 στους 10    

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο όταν θα φτάσουμε κοντά στο 70% εμβολιασμού του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού, θα μπορούμε πια να μιλάμε με ασφάλεια ότι αφήσαμε πίσω μας την πανδημία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα είναι ο πρώτος, που θα εμβολιαστεί, για να δείξει ότι είναι απολύτως ασφαλές το εμβόλιο.

Έκκληση για τήρηση των μέτρων στις γιορτές

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως θα χρειαστεί να κρατήσουμε ακόμη για καιρό περιορισμένες τις κοινωνικές μας επαφές.

Ποιες ώρες θα επιτρέπεται η μετακίνηση ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων

«Η κοινωνία θα τείνει με το ένα της χέρι στο εμβόλιο και με το άλλο θα συνεχίσει να σηκώνει τη μάσκα στο πρόσωπο. Και καθώς έρχονται και οι μέρες των γιορτών να επαναλάβω ακόμα μία φορά, την έκκληση μου, σε όλους να είμαστε δίπλα προσεκτικοί, να περιορίσουμε στο απολύτως ελάχιστο τις επαφές μας», σημείωσε.

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα, αυτή τη φορά, θα έρθουν άλλα Χριστούγεννα. Θα έρθουν άλλες Πρωτοχρονιές, που θα μπορούμε να γιορτάσουμε έτσι όπως γιορτάζαμε πάντα. Αυτά τα Χριστούγεννα και αυτή η Πρωτοχρονιά θα είναι και πρέπει να είναι διαφορετικές και είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι συμπολίτες μας θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης και θα κάνουν αυτό το οποίο είναι σωστό. Σωστό για τους ίδιους, σωστό για τη χώρα», σημείωσε.

Σε νοσοκομεία και δομές της Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο ο πρωθυπουργός

Επίσκεψη σε νοσοκομεία και δομές στην Κεντρική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμά έχει ως εξής:

-Επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «η Μέλισσα» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

-Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

-Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Γιαννιτσών (Εμβολιαστικό Κέντρο)

-Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Έδεσσας

-Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βέροιας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top